7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Simonas Dūda. Radynis

Rengėjų inf.
Nr. 24 (1303), 2019-06-14
Kronika

„Radynis“ – surastas kažkieno prarastas daiktas, arba surasta istorija...

Gatvėje surastas automobilio duslintuvo laikiklis, saga , kluone – senos rogės, surastas vaško receptas (beminkant sūrio parafinas kartu su bičių vašku), tinkamų formų paieškos. Radiniai, kaip ir atradimai. Kažkas pametą, o tu atrandi. Kartais nesupranti nuo ko ši detalė, ir kam ji priklausė. O kartais, tiesog neklausi kodėl ir kas tai yra? Tiesiog randi ir įsidedi į kišenę. Neklausi –kodėl nulipdai?  Tiesog  taip atrandi.…

Šis projektas yra ankstesnio kūrybinio ciklo „Maži objektai“, pristatyto 2016 m. Argentum galerijoje Vilniuje, 2018 m. Ramybės galerijoje Palangoje ir 2019 m. balandžio-gegužės mėn. Espacio40 Valensijoje (Ispanijoje), tęsinys.


Viena vertus, toliau gilinuosi į tą pačią tematiką. Kita vertus, idėja yra parodyti įvairias  medžiagas (žalvarį, bronzą, sidabrą, medį ir pan.) ir technikas, ir išplėsti skulptūrų formatus. Kita šio ciklo dalis yra ta, kad mažos skulptūros (likdamos savarankiškos) yra kartu ir instaliacijos dalis. Bet gal svarbesnis momentas yra tai, kad šiame projekte gatvėje randami objektai įgyja  didesnę reikšmę. Šis sprendimas iš dalies grindžiamas konceptualiais motyvais ir siūlo permąstyti atmintį, istoriją, atliekų ir ekologijos svarbą. Formaliai tai nuroda  į ready-made, found art arba trash art.

Projektas pirmą kartą bus pristatytas nuo birželio 7 iki 21 d. Ramybės galerijoje Palangoje.

Daugiau info: www.simonasduda.com

 

Žymos:
Rengėjų inf.,