7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Druskininkuose Vilmos Vasiliauskaitės tapybos darbų paroda „Laiptai į gelmę“

NMKČDM inf.
Nr. 14 (1293), 2019-04-05
Kronika
Labanaktis, 2016
Labanaktis, 2016

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus V. K. Jonyno galerijoje, Turistų g. 9, Druskininkuose balandžio 6 d., šeštadienį, 15 val. atidaroma Vilmos Vasiliauskaitės tapybos darbų paroda „Laiptai į gelmę“.
Šviesos paslapties perpratimas – kiekvienam dailininkui kūrybinis iššūkis. Menininkė šį galvosūkį sprendžia tarsi įjungdama naktinės lempelės šviesą, kviesdama mus sapnuoti atviromis akimis. Paveikslų motyvai patys įvairiausi, čia per rūkus matyti tirpstantis balerinos siluetas, ar gėlės žiedas... Kaip sapne jie atsiranda iš niekur, taip ir išeina į kažin kokius mūsų pasąmonės užkulisius, ar iškelia vaikystėj matytus vaizdus ir priverčia minutei kitai sustoti ir pasvajoti. „Kas sakė, kad gelmėje nėra šviesos?“ – intriguoja parodos autorė, kviesdama į personalinę parodą savo tėviškėje.

Tapytojos Vilmos Vasiliauskaitės vaikystė prabėgo Druskininkuose, kur gamta organiškai susilieja su miesto parkais ir skandina medžių vėsoj ir tirštoj žalumoj miesto architektūros kontūrus. Dailininkė tapybos pradmenų mokėsi Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokykloje, V. K. Jonyno  dailės skyriuje. Vėliau studijavo Šiaulių universitete, baigė dailės magistro studijas. Vilma Vasiliauskaitė yra surengusi virš 30 personalinių parodų, dalyvavusi apie pusšimtyje grupinių parodų įvairiuose Lietuvos miestuose ir užsienyje. Yra dalyvavusi daugiau nei dešimtyje tarptautinių plenerų.


Paroda veiks: 2019 04 06 – 2019 05 09
Papildomą informaciją teikia: Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus  Druskininkų skyriaus vadovė Regina Stankevičienė tel.: 8 679 24503

 

Žymos:
NMKČDM inf.,
Labanaktis, 2016
Labanaktis, 2016