7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paskelbti Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimų nugalėtojai

LKS inf.
Nr. 42 (1279), 2018-12-21
Kronika
Kadras iš filmo „Laiko tiltai“
Kadras iš filmo „Laiko tiltai“

Gruodžio 20 d. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje paskelbti 20-ųjų Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimų nugalėtojai. Komisija, kurią šiais metais sudarė režisierė Jūratė Samulionytė, kino kritikė Santa Lingevičiūtė, režisierius Ignas Miškinis, operatorius Janas Vitoldas Tomaševičius ir kostiumų dailininkė Daiva Petrulytė, pagrindinį apdovanojimą skyrė garso režisieriui Jonui Maksvyčiui už profesinę meistrystę ir jautrų požiūrį į kino garsą, kuris prakalbina lietuviškojo kinematografo vaizdinius.

 

Kitais dviem specialiais apdovanojimais apdovanoti dokumentinių filmų režisierius Audrius Stonys už pagautą ir sustabdytą laiką Baltijos šalių poetinės dokumentikos peizažuose ir universalią kino kalbą filme „Laiko tiltai“ bei režisierė Giedrė Beinoriūtė už jautrios temos atskleidimą kinematografinėmis priemonėmis bei įtaigiai sukurtus aktorių vaidmenis filme „Kvėpavimas į marmurą“.

 

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus apdovanojimas „Pėda, palikta Lietuvos kino istorijoje“ šiais metais skirta dokumentinių filmų režisieriui ir operatoriui Juozui Matoniui.

 

Apdovanojimo iškilmių partneris – Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus. Apdovanojimo rėmėjai – Lietuvos kultūros taryba ir Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija AVAKA.

Žymos:
LKS inf.,
Kadras iš filmo „Laiko tiltai“
Kadras iš filmo „Laiko tiltai“
Kadras iš filmo „Kvėpavimas į marmurą“
Kadras iš filmo „Kvėpavimas į marmurą“