7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kuo kitoks buvo paskutinis lapkričio penktadienis MO muziejuje?

Mo inf.
Nr. 40 (1277), 2018-12-07
Kronika
R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.

Lapkričio 30 dieną MO muziejus pristatė naują renginių seriją – ilgesnius vakarus muziejuje, pavadintus „MO penktadienis“. Kuo šis penktadienis skyrėsi nuo kitų?

 

„MO penktadienis“ sujungė kelias skirtingas veiklas muziejuje: vizualųjį meną, galimybę iš arčiau susipažinti su kūrėjais ir menininkais bei muziką.

 

Praėjusį penktadienį prasidėjusio renginių ciklo metu vyko susitikimas su operos soliste Ieva Prudnikovaite. Ievos išsirinktas Andriaus Zakarausko kūrinys „Apskriti potėpiai“ tapo pradžia pokalbiui ir diskusijai apie gyvenimą, kasdienybę, kūrėjos darbą ir laisvalaikį. I. Prudnikovaitė atviravo apie kitas karjeros svarstymo galimybes dar mokykloje ir tai, kad muzika nebuvo jos pirmasis pasirinkimas. Taip pat išdavė svajonę – galimybę išbandyti save spektaklyje ir aktorės vaidmenyje.

 

MO penktadienį“ muziejaus lankytojai taip pat turėjo išskirtinę galimybę išgirsti Migloko naująjį albumą „Mistyrijous Gangsta“. Naująjį etapą, kaip pati teigia, pradedanti Migloko pristatė albumą apie nenugalimą vidinę žmogaus jėgą ir kūrybinę galią. Albumas, kuriame net trys dainos lietuvių kalba, yra lyg naujas postūmis atlikėjos kūrybiniame etape.

 

Ilgesnį vakarą muziejuje pratęsė muzikiniai ritmai, kuriuos MO lankytojams pristatė Rimas Šapauskas.

 

„Kviesdami grįžti ir laiką leisti muziejuje, tęsime ilgesnių penktadienių formatą. Jau sudėliojome šventišką paskutinio gruodžio penktadienio programą.“, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė. 

 

Vakaro akimirkas galite pamatyti: https://we.tl/t-8FOvth2pga

Žymos:
Mo inf.,
R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.