7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metis švenčiamas Švedijoje

LRKM inf.
Nr. 27 (1264), 2018-09-07
Kronika

Rugpjūčio 29–31 kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson su darbo vizitu lankysis Stokholme ir dalyvaus Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio kultūros programos renginiuose, susitiks su Švedijos kultūros ministerijos, kultūros įstaigų vadovais.

 

Stokholmo „Berwaldhallen“ koncertų salėje ministrė pasakys atidarymo kalbą. Čia bus pristatyta lietuvių kompozitorės Ramintos Šerkšnytės oratorija „Saulėlydžio ir aušros giesmės“. Kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru ir pirmą kartą lietuviškai dainuosiančiu Švedijos radijo choru pasirodys solistai – Lina Dambrauskaitė (sopranas), Justina Gringytė (mecosopranas), Tomas Pavilionis (tenoras), Nerijus Masevičius (bosas-baritonas), Andrius Žlabys (fortepijonas), dirigentė Giedrė Šlekytė.

 

„Vienas svarbiausių Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio programos užsienyje tikslų – pristatyti aukšto lygio atlikėjus, įtvirtinti ilgalaikes kultūrines partnerystes, megzti naujus kontaktus, inicijuoti bendrus projektus, – sako kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson. – Puikių atsiliepimų Paryžiuje, Londone, Romoje, Varšuvoje ir kitose Europos sostinėse sulaukusios mūsų menininkų programos gerokai praplėtė pažintis su Lietuva. Tikimės, kad susiformavę kultūriniai saitai gyvuos ir pasibaigus šimtmečio renginiams. Bendradarbiavimas su Švedija, šalimi daugiausiai investuojančia į Lietuvą, yra svarbus mūsų kultūros plėtrai.“

 

Kultūros ministrė taip pat susitiks su Švedijos kultūros viceministru Peru Olssonu Fridhu ir Menų tarybos direktoriumi Staffanu Forssellu, kitų kultūros įstaigų vadovais. Svarbiausios susitikimo temos – decentralizuotas kultūros sektoriaus valdymas, regioninės reikšmės įstaigų tinklo reguliavimas ir kultūros paslaugų pasiūla. Susitikimuose su įvairių Švedijos kultūros institucijų atstovais visuomenės informavimo politikos, intelektinės nuosavybės apsaugos politikos klausimus aptars kartu su kultūros ministre vizite dalyvausiantis kultūros viceministras Gytis Adnrulionis. 

 

 

Žymos:
LRKM inf.,