7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Scanorama“ iš Kanų: naujos galimybės Europos kino žiūrovams ir kūrėjams

„Scanoramos“ inf.
Nr. 20 (1257), 2018-05-18
Kronika

Verda 71-ojo Kanų kino festivalio gyvenimas. Čia „Scanorama“ ne tik domisi naujais filmais, bet ir ruošia tvirtus bendradarbiavimo pamatus su šiemet įsteigto Europos kino festivalių tinklo „Judantys vaizdai be sienų“ ( „Moving Images – Open Borders“) nariais.

 

Kanuose įvyko pirmasis tinklo narių posėdis, kuriame be „Scanoramos“ dalyvavo dar šešių Europos kino festivalių atstovai. Pagrindinis partnerių tikslas – rūpintis, kad Europos kinas pasiektų kuo daugiau žiūrovų.  „Džiaugiamės, kad „Scanorama“ įgauna vis daugiau tarptautiškumo ir tampa Europos festivalių tinklo nariu. Šio tinklo veikla taps atsvara ryškėjančiam ne tik kino, bet ir kino festivalių komercialėjimui ir atvers naujų galimybių žiūrovams suvokti Europos kino, kurio dalimi mes visi esame, įvairovę. „Scanorama“ visuomet bendradarbiavo su artimiausiais partneriais, o dabar mus vienys ir bendra Europos kino festivalių koncepcija“, – sako „Scanoramos“ įkūrėja ir meno vadovė Gražina Arlickaitė. Ši partnerystė Lietuvos ir Baltijos šalių kūrėjams suteiks daugiau galimybių lietuviškus filmus pristatyti kituose Europos kino festivaliuose, o žiūrovams pamatyti dar daugiau geriausių filmų iš visos Europos.

 

„Moving Images – Open Borders“ nariai: Europos šalių kino forumas „Scanorama“, Linco kino festivalis „Kertant Europą“ (Austrija), Paličiaus Europos kino festivalis (Serbija), Lečės Europos kino festivalis (Italija), Kotbuso Europos kino festivalis (Vokietija), „Les Arcs“ Europos kino festivalis (Prancūzija) ir Sevilijos Europos kino festivalis (Ispanija).