7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Jungtinė Karalystė tampa svarbiu Lietuvos kultūros partneriu

LRKM inf.
Nr. 15 (1252), 2018-04-13
Kronika

Londone su darbo vizitu viešinti kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson susitiko su vienų didžiausių Jungtinės Karalystės muziejų ir meno centrų vadovais. Susitikimuose kalbėta apie bendradarbiavimo perspektyvas su Lietuvos meno ir kultūros institucijomis, aptartos galimybės surengti naujas lietuvių menininkų parodas.

 

„Pasaulinio lygio meno centrai savo parodas planuoja kelerius metus į priekį, todėl labai svarbu kryptingai dirbti, siekiant plėsti pažintį ir sudominti Lietuvos menininkų kūryba, – sako ministrė L.Ruokytė-Jonsson, – Lietuva turi nemažai talentingų kūrėjų, kurių darbus norime pristatyti plačiai tarptautinei auditorijai.“

 

Šiuose prestižiniuose Londono meno centruose ir parodų galerijose – žinomi lietuvių autorių vardai. Viktorijos ir Alberto – vienas seniausių dizaino ir meno muziejus turi savo fonduose Lietuvos fotografų nuotraukų. „Tate modern“ meno galerija yra įsigijusi vieno iš Fluxus judėjimo pradininko Jurgio Mačiūno ir garsaus avangardisto Jono Meko darbų. Pokalbio metu su Tate modern direktore Francis Moris kalbėta apie planus surengti „fluxistų“ parodą.

 

Galimybė pristatyti Lietuvos kultūrą buvo aptarta ir susitikime su Southbank centro meno vykdomąja direktore Elaine Bedell bei literatūros programos vadovu Ted Hogkinson. Pokalbio metu pasidžiaugta sėkmingu Lietuvos ir kitų Baltijos šalių dalyvavimu tarptautinėje Londono knygų mugėje ir daug dėmesio sulaukusia reklamine kampanija apie istorinį lietuviškos knygnešystės reiškinį.

 

Vizito Londone metu kultūros ministrė apsilankė Hayward galerijoje vykstančioje Andreas Gursky parodoje.

 

Šiandien tarptautinė Londono knygų mugė baigia savo darbą. Kultūros ministrė dalyvaus baigiamuosiuose mugės renginiuose, taip pat planuojamas susitikimas su Velso kultūros, turizmo ir sporto ministru lordu Dafydd Elis-Thomas.

Žymos:
LRKM inf.,