7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Dar vienas apdovanojimas filmui „Aš čia tik svečias“

7md inf.
Nr. 40 (1234), 2017-12-01
Kronika
„Aš čia tik svečias“
„Aš čia tik svečias“

Lapkričio pabaigoje Liublianoje vykusiame 28-ajame tarptautiniame kino festivalyje LIFF prizu už geriausią trumpametražį filmą apdovanotas Lietuvos ir Čilės bendros gamybos dokumentinis Maite Alberdi ir Giedrės Žickytė sfilmas „Aš čia tik svečias“ („I’m Not From Here“).  Tai jau dvidešimt antras tarptautinis apdovanojimas filmui, kurio premjera įvyko pernai „Vision du Reel“ festivalyje Šveicarijoje. Jame filmas buvo apdovanotas pagrindiniu prizu trumpametražių filmo kategorijoje. „Aš čia tik svečias“ šiemet laimėjo „Sidabrinę gervę“ geriausiam bendros gamybos filmui, 2016 m.  buvo nominuotas Europos kino akademijos apdovanojimui už geriausią trumpametražį filmą.

 

Lietuvos ir Čilės kūrėjų dokumentinis filmas pasakoja apie Alzheimerio liga sergančią baskų imigrantę Josebę, kuri pamiršta gyvenanti globos namuose Čilėje. 

 

Per apdovanojimų ceremoniją Liublianoje nuskambėjo toks žiuri vertinimas: „Šiais metais apdovanojimas už geriausią trumpametražį filmą skiriamas nuostabiam filmui „Aš čia tik svečias“, kuris mus ne tik sujaudino, bet ir nustebino. Tai jautrus vienišos moters, kovojančios už savo laisvę ir tapatybę svetimoje šalyje portretas bei subtiliai politiškos dokumentikos pavyzdys, keliantis itin aktualias mūsų senstančioje visuomenėje slaugos bei globos problemas“.

 

„Aš čia tik svečias“ gamybą finansavo Lietuvos kino centras, Čilės audiovizualinis fondas bei Kopenhagos dokumentinių filmų festivalio „CPH:LAB“ programos fondas.

Žymos:
7md inf.,
„Aš čia tik svečias“
„Aš čia tik svečias“