7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Valstybiniame Šiaulių dramos teatre Tarptautinės teatro dienos proga išdalintos premijos ir nominacijos

Rengėjų inf.
Nr. 14 (1166), 2016-04-08
Kronika

Per šeštadienio vakarą vykusią Tarptautinės teatro dienos šventę „Teatro pamokos su...“ Valstybiniame Šiaulių dramos teatre įteiktos premijos, prizai ir paskelbtos nominacijos. Metų aktoriais pripažinti Jūratė Budriūnaitė-Kamrazer ir Juozas Bindokas. Šiemet teatralų trupė parengė tokią programą, kad joje dalyvauti teko net patiems žiūrovams: mokytis šokio, improvizacijos, dalyvauti masuotėje, tapti dubleriais dramatiškuose vaidmenyse. 


    Pagrindinius apdovanojimus – Geriausio moters ir vyro aktoriaus vardus už sezono vaidmenis bei  premijas po 600 eurų ­–  tradiciškai įsteigė Šiaulių miesto savivaldybė. Šiemet geriausiais pripažinti ir apdovanoti aktorė Jūratė Budriūnaitė už Abės vaidmenį Judžino OʼNilo spektaklyje „Meilė po guobomis“ (rež. Paulius Ignatavičius) ir aktorius Juozas Bindokas už Ifreimo Keboto vaidmenį tame pat spektaklyje „Meilė po guobomis“. Prizus įteikė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir kultūros sk. vedėja Daina Kinčinaitienė. Beje, abu aktoriai šios premijos laureatais tampa jau antrąjį kartą. 


    Premijas už antraplanius vaidmenis po 300 eurų įsteigė teatro rėmėjai. Įmonės „Gintra“ savininkas Gintaras Radavičius premiją įteikė aktoriui Juozui Žibūdai už Beno vaidmenį spektaklyje Arturo Milerio „Komivojažieriaus mirtis“. Moterų klubas „Šiaulietė“, jau dešimtus metus steigiantis premiją teatralams, apdovanojo aktorių Anicetą Gendvilą už Ebino vaidmenį spektaklyje „Meilė po guobomis“. 


    Teatrą, kaip ir pernai, pasiekė prizas-staigmena: premiją „Verslas verslui“ šių laikų verslininkai skyrė praeito amžiaus prekybininkui, vadybininkui ir geram aktoriui Antanui Venckui, pagrindinio komivojažieriaus Vilio Lomeno vaidmens atlikėjui Arturo Milerio spektaklyje „Komivojažieriaus mirtis“.


    Išdalinta ir daugiau specialių prizų – ir ne tik scenoje vaidinantiems aktoriams, bet teatro meniniams bei techniniams darbuotojams. Aktorei Nomedai Bėčiūtei už aktyvią kūrybinę ir edukacinę veiklą ypatingą prizą įteikė grožio namų „MERCI MERCI“ savininkė Audronė Radavičienė. Už profesionalumą ir pagarbą kolegoms bei teatrui dailininkai-dekoratoriai Roma Jakubauskienė ir Vytautas Steponavičius bei scenos mašinistas Arūnas Jankus apdovanoti profesionalių sporto prekių parduotuvės „S-sportas“ dovanomis. Arbatos ir kavos namų „Presto“ prizas įteiktas projektų vadybininkei Margaritai Andrončenko už aktyvią edukacinę veiklą ir darbą su jaunimu. O saldūs AB „Naujosios rūtos“ prizai už profesionalų darbą, siuvant teatrinius kostiumus, teko siuvėjoms Linai Barakauskienei ir Daivai Žukauskienei. Šiaulių televizijos direktorius Vytautas Juškus (dirbęs ir teatro direktoriumi) įteikė apdovanojimą aktorei Nijolei Mirončikaitei už teatro skaitmenizaciją televizijoje. 

 

    Prizus saviškiams įsteigė ir Teatro aktorių gildija. Prizu „Aktoriai dėkoja“ kolegos įvertino kasininkės Vidos Kivilienės darbą, „Kolegų“ prizas skirtas aktoriui Juozui Bindokui už tai, kad „lipa į medį ir stovi ant galvos“, o simbolinis „Stiklainis“ su pinigais skirtas aktorių trupės naujokui Severinui Norgailai.  

 

    Lojalumas – vis retesnė savybė, tad maždaug tris dešimtmečius ir daugiau teatre dirbantys specialistai buvo ypatingai pagerbti – jiems LR Kultūros ministerijos Padėkos raštus už profesionalų ir ilgametį darbą įteikė Kultūros ministro patarėja Danguolė Martinkienė. Ji pasidžiaugė, kad Šiauliuose yra Valstybinis Šiaulių dramos teatras ir jai smagu pasveikinti tuos nematomus scenoje  komandos narius, kurie atidavė bemaž tris dešimtmečius teatro tarnystei. Į sceną kilo vyriausiasis garso inžinierius Virginijus Jasiūnas,  grimo dailininkė Irena Ceizarienė, dailininkai-dekoratoriai Romualda Jakubauskienė ir Vytautas Steponavičius,  vyriausioji administratorė Regina Šileikienė, vyriausioji kadrų inspektorė Daina Krivickienė,  rekvizitininkė Reda Navikienė,  dailininkė-siuvėja Lina Barakauskienė, valytoja Raimonda Adomkevičiūtė ir vyriausiosios buhalterės pavaduotojas Saulius Labutis.