7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Pristatytas MMC muziejaus pastato projektas

MMC inf.
Nr. 42 (1148), 2015-11-27
Kronika

Vienas garsiausių pasaulio architektų Danielis Libeskindas kartu su Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi ir MMC įkūrėju Viktoru Butkumi pristatė MMC muziejaus pastato projektą.

 

Muziejaus pastato projekto idėja – stačiakampiame tūryje atsirandantis įkirtimas, tarsi simboliški kultūros vartai, jungiantys senąjį miestą su pastato vidumi ir jame esančia kolekcija.

 

Tiesių linijų pastato fasadas bus padengtas šviesaus, grublėto betono plokštėmis. Vidinis kiemelis įstrižai perskros visą pastatą nuo vieno kampo iki kito. Jo akcentu taps ryškūs laiptai, jungiantys muziejaus vidaus erdves su miestu ir aikšte, bei kylantys į apželdintą skulptūrų terasą.

 

Didelio ekspresyvaus vidinio kiemo įterpimas į stačiakampių formų pastato tūrį leidžia architektams atverti visą pastatą, įstiklinant jį nuo lubų iki žemės ir pripildant erdves natūralios dienos šviesos. Pietinėje pusėje šviesa į ekspozicijų sales bus reguliuojama penkių metrų konsole, kuri šilčiausiais vasaros mėnesiais mes natūralų šešėlį.

 

Atvykdami iš senojo miesto pusės, lankytojai įžengs į erdvų, saulės šviesos pripildytą fojė. Laisvo atviro plano galerijų erdvėms yra skirta net 1000 kv.m. Jose tilps nuolatinė ir laikinos muziejaus kolekcijos.

 

„Modernaus meno centro muziejus taps ne tik ypatingos kolekcijos namais, bet savo dizainu sujungs muziejaus erdves su miestu ir taps nauju kultūros centru vilniečiams“, – sako architektas Danielis Libeskindas.

 

Taip pat kartu su „Architektūros aktualijų fondu“ kviečiame Jus į diskusiją apie MMC pastato projektą.

 

Diskusija vyks lapkričio 24 d., antradienį, 19 val. Šiuolaikinio meno centro skaitykloje, Vokiečių g. 2, Vilniuje. Pokalbyje dalyvaus MMC įkūrėjas Viktoras Butkus, kolekcijos kuratorė Raminta Jurėnaitė, menotyrininkė, dailės ir architektūros kritikė Skaidra Trilupaitytė, architektas Rokas Kilčiauskas.

Žymos:
MMC inf.,