7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Pasaulinio garso architekto Danielio Libeskindo projektas bus ir Vilniuje

MMC inf.
Nr. 37 (1143), 2015-10-23
Kronika

MMC muziejaus projektas patikėtas pasaulinio garso architektui Danieliui Libeskindui ir jo architektų komandai „Studio Libeskind“, įgyvendinusiai išskirtinius ir plačiai žinomus architektūrinius projektus visame pasaulyje.

 

„Studio Libeskind“ muziejaus pastatą projektuoja bendradarbiaudama su Lietuvos architektų biuru „Do architects“ ir projektavimo bendrove „Baltic engineers“. 3000 kv. metrų dydžio muziejus iškils buvusio „Lietuvos“ kino teatro vietoje. Planuojama MMC muziejaus techninį projektą parengti per ateinančius metus, o pastato statybos darbus pradėti 2017 m.

 

Lankytojams duris tikimės atverti 2019 m. pradžioje. Su muziejaus projektu galėsite susipažinti dar šių metų gruodžio mėnesį. Jo pristatyti atvyks pats Danielis Libeskindas.

 

O kol kas veikiame kaip muziejus be sienų. Esame įgyvendinę Literatų sienos, Vilniaus kalbančių skulptūrų projektus, leidžiame edukacinius leidinius, vykdome Lietuvos kultūros istorijos tyrinėjimus. Norime, kad Lietuvos meno pasaulyje visi būtume namiškiai, o ne svečiai, menas taptų neatsiejama gyvenimo dalimi, o būsimas muziejus šurmuliuotų gyvybe ir telktų mus kaip bendruomenę.

Žymos:
MMC inf.,