7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Ąžuolo“ apdovanojimai geriausiems operatoriams

 

Pagal rengėjų inf.
Nr. 19 (1033), 2013-05-10
Kronika
„Aurora“, Jurga Jutaitė
„Aurora“, Jurga Jutaitė

  

Geužės 2 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje jau ketvirtą kartą įteikti Lietuvos kino operatorių asociacijos apdovanojimai. Šiemet vertinimui buvo pateikti 11 pilno bei trumpo metražo vaidybiniai ir dokumentiniai filmai. Žiuri, kurią sudarė kino operatoriai Juozas Matonis (pirmininkas), Janis Eglitis, Vitalijus Kiselius, režisierius Emilis Vėlyvis ir kino kritikas Lukas Brašiškis, už geriausią operatoriaus darbą lietuviškame kine  apdovanojo Feliksą Abrukauską. Jam „Ažuolas“ paskirtas už „kūrybišką kameros darbą, atskleidžiant lietuvių kinui neįprasto pasakojimo turinį“ filme „Aurora“ (rež. Kristina Buožytė). 

 

Pirmą kartą žiuri paskyrė „Gilės“ diplomą geriausiam 2012 m. jaunajam kino operatoriui. Jis atiteko Juliui Sičiūnui, nufilmavusiam Austėjos Urbaitės filmą „Čia yra realybė“. Taip pat žiuri specialiuoju diplomu apdovanojo Jokūbą Vilių Tūrą  už pastangas siekiant tikslo -  kuriant filmą „Sapnuoju , kad einu“.

Kino operatorių dėkingumo „Ąžuolas“ atiteko šviesaus atminimo postprodukcijos specialistui, vaizdo dizaineriui Audriui Naujaliui už aukštą profesionalumą ir kūrybingumą. 

„Aurora“, Jurga Jutaitė
„Aurora“, Jurga Jutaitė