7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ugnės Žilytės paroda „Suvenyrai“ Liuksemburge

Europos Sąjungos institucijų kultūros centre „Foyer européen“

Rengėjų inf.
Nr. 14 (1028), 2013-04-05
Kronika
Ugnė Žilytė
Ugnė Žilytė

 Jaunosios kartos grafikÄ—s UgnÄ—s ŽilytÄ—s naujausių darbų paroda, pavadinta „Suvenyrai“, Å¡. m. balandžio 11 d. bus atidaryta Liuksemburge, Europos SÄ…jungos institucijų kultÅ«ros centre „Foyer européen“.

 

Parodai pristatomame estampų cikle menininkė atskleidžia savitą ir subtilų požiūrį į kelionę, keliavimą, kelionėse patirtus įspūdžius ir jų prisiminimus. Dailininkė fiksuoja tai, ko nepavyktų nupasakoti žodžiais ar perteikti kitomis priemonėmis, prisimena tai, kas įvairiais ir netikėtais keliais – per kvapus ar garsus – kartais po labai ilgo laiko sugrįžta į kasdienybės smulkmenomis užgožtą mūsų atmintį.

 

Tai jau ketvirtoji personalinė menininkės paroda. Estampai atlikti tradicinėmis oforto, „sausos adatos“, mecotintos technikomis, kartkartėmis įjungiant kaprizingą monotipiją, sąmoningai nevengiant eklektiškos, kaip ir pati tema, išraiškos.

 

NacionalinÄ—s M. K. ÄŒiurlionio menų mokyklos absolventÄ— U. Å½ilytÄ— grafikÄ… studijavo Vilniaus dailÄ—s akademijoje, kur įgijo menų magistro laipsnį. Parodose Lietuvoje ir užsienyje dalyvauja nuo 2001 metų. MenininkÄ—s darbai eksponuoti kolektyvinÄ—se parodose ir meno projektuose Å vedijoje, Suomijoje, Estijoje, PrancÅ«zijoje ir kitose Å¡alyse. Nuo 2012 m. ji yra Lietuvos dailininkų sÄ…jungos narÄ—.

 

Atidarymas vyks balandžio 11 d., 19 val. „Foyer européen“ (rue Heine 12, Liuksemburgas). Darbus bus galima apžiūrėti iki balandžio 25 d. Įėjimas laisvas. Parodą globoja Lietuvos Respublikos garbės konsulatas Liuksemburge.

 

Daugiau informacijos:

Ugnė Žilytė

Mob. +370 615 78551

[email protected]

 

Ugnė Žilytė
Ugnė Žilytė