7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Fotomenininkų Aleksandro Macijausko ir Rimaldo Vikšraičio paroda Velse

 Paroda „Borderliners"

Rengėjų inf.
Nr. 7 (1021), 2013-02-15
Kronika
Aleksandras Macijauskas. Iš ciklo Lietuvos kaimo turguose
Aleksandras Macijauskas. Iš ciklo Lietuvos kaimo turguose

 „Ffotogallery” galerija Kardifo mieste, Velse, pristato fotomenininkų iš Lietuvos Aleksandro Macijausko ir Rimaldo Vikšraičio parodą „Borderliners” (liet. Brėžiantys ribą). Paroda bus eksponuojama nuo vasario 16 iki kovo 23 dienos.

 

Rimaldas Vikšraitis (g. 1954 m.) nuo 1985 m. yra Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys. 2009 m. didžiausiame Europos fotografijos festivalyje Rencontres d'Arles jo darbai įvertinti „Metų atradimo” prizu, 2010 m. įteikta Lietuvos Vyriausybės kultūros ir meno premija. Fotografijos cikle „Pavargusio kaimo grimasos” įamžintos sparčiai nykstančio kaimo gyvenimo realijos, iš lėto ir nelengvai vykstanti integracija į besikeičiančią Lietuvą, socialinė žmogaus egzistencija šiuolaikinėje visuomenėje.

 

Rimaldas Vikšraitis vienu svarbiausių savo mokytojų įvardija Aleksandrą Macijauską (g. 1938 m.). Šio menininko ankstyvojo laikotarpio darbai siejami su septintojo dešimtmečio modernistų banga Lietuvos fotografijoje. A. Macijauskas yra vienas iš Lietuvos fotomeninininkų sąjungos  (LFS) įkūrėjų ir ilgametis LFS Kauno skyriaus pirmininkas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas (1995 m.). Jo išskirtiniai kūrybos bruožai – dokumentalumas, reportažinis stilius, socialinė tematika.

 

Parodos atidarymas – vasario 15 d. 18.30 val.

Parodos atidaryme dalyvaus fotomenininkas Rimaldas Vikšraitis, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Gintaras Česonis ir LR kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Rita Valiukonytė. Atidarymo metu bus pristatytas naujai išleistas Aleksandro Macijausko katalogas „Lietuvos kaimo turguose”.

Pokalbis su fotomenininku Rimaldu Vikšraičiu – vasario 16 d. 12 val.

Pokalbiai prie arbatos puodelio – vasario 19 d. 11–16 val.

Fotografijos pamokos, remiantis fotografijų ciklais iš Lietuvos – kovo 2 d. 11–16 val.

 

Paroda rengiama bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriumi.

Aleksandras Macijauskas. Iš ciklo Lietuvos kaimo turguose
Aleksandras Macijauskas. Iš ciklo Lietuvos kaimo turguose