7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vilniuje lankysis Jekaterina Roždestvenskaja

 

Pagal rengėjų inf.
Nr. 8 (1022), 2013-02-22
Kultūra Anonsai
Jekaterina Roždestvenskaja
Jekaterina Roždestvenskaja

 

Tarptautinio žiniasklaidos klubo „Formatas A3“ kvietimu Vilniuje lankysis Jekaterina Roždestvenskaja – žinoma žurnalistė, fotomenininkė, vertėja, žurnalo „7 dnej“ vyriausioji redaktorė, be to, milijonų skaitytojų mylimo poeto Roberto Roždestvenskio duktė. Vasario 28 d. ji dalyvaus viešame susitikime tema „Mūsų gyvenimo poezija ir proza“.
 
J. Roždestvenskaja iš savo garsiojo tėvo paveldėjo ne tik išvaizdą, bet ir charakterio bruožus, požiūrį į gyvenimą. Baigusi Maskvos valstybinį tarptautinių santykių institutą (MGIMO) ji dirbo televizijoje, vertė grožinę literatūrą iš anglų ir prancūzų kalbų, o 1998-aisiais visus nustebino iš namų šeimininkės staiga tapusi fotomenininke.
 
J. Roždestvenskajos fotografijų ciklas „Privati kolekcija“, kai žinomų tapybos meistrų kūriniai atgijo fotografijose, tik su jų autorės amžininkų veidais, sukėlė tikrą audrą. Paskui fotografė kūrė seriją „Gražiausi pasaulio žmonės“, kitus projektus, surengė 75 parodas.
 
Klubo „Formatas A3“ viešnia Vilniuje žada papasakoti apie savo kūrybos principus, žinomus Rusijos žmones, kuriuos įamžino savo darbuose, apie savo tėvo draugystę su žinomu lietuvių grafiku Stasiu Krasausku.
 
Susitikimas vyks vasario 28 d. Vilniuje, „Šarūno“ viešbučio konferencijų salėje (Raitininkų g. 4). Pradžia 17.30. Į susitikimą kviečiami žurnalistai, fotografai, dailininkai, dizaineriai, aukštųjų mokyklų dėstytojai ir studentai, mokytojai ir vyresniųjų klasių moksleiviai. Renginio metu bus bendraujama lietuvių ir rusų kalbomis.
 
Įėjimas laisvas, prieš tai būtina užsiregistruoti tel. +370 607 36477 arba el. p. [email protected]

Norintieji iš anksto užduoti klausimus viešniai gali tą padaryti klubo „Formatas A3“ tinklalapyje: www.format-A3.ru

 

Jekaterina Roždestvenskaja
Jekaterina Roždestvenskaja