7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paskelbti Europos kino akademijos apdovanojimų nominantai

Nugalėtojai paaiškės gruodžio 1 d.
 

7md inf.
Nr. 39 (1007), 2012-11-02
Kinas Kronika
„Cezaris turi mirti“
„Cezaris turi mirti“

Šį savaitgalį paskelbti Europos kino akademijos apdovanojimų nominantai. Nugalėtojai paaiškės gruodžio 1 d. Maltoje per iškilmingą apdovanojimų ceremoniją, kuri šiemet vyks jau 25 kartą.


Geriausio Europos 2012 metų filmo apdovanojimui nominuoti: Michaelio Haneke‘s filmas „Meilė“ („Amour“, Austrija, Prancūzija, Vokietija), Christiano Petzoldo „Barbara“ (Vokietija), Paolo ir Vittorio Taviani „Cezaris turi mirti“ („Cesare deve morire“, Italija), Olivier Nakache‘o ir Erico Toledano „Neliečiamieji“ („Intouchables“, Prancūzija), Thomaso Vinterbergo „Medžioklė“ (Jagten“, Danija) ir Steve‘o McQueeno „Gėda“ („Shame“, D. Britanija).


Į geriausio Europos režisieriaus apdovanojimą pretenduoja Nuri Bilge Ceylanas už filmą „Kartą Anatolijoje“(Turkija), Michaelis Haneke už „Meilę“, Steve‘as McQueenas už „Gėdą“, Paolo ir Vittorio Taviani už „Cezaris turi mirti“ ir Thomas Vinterbergas už „Medžioklę.“


Apdovanojimui už geriausią aktorės vaidmenį pristatytos: Emilie Dequenne ( „Mūsų vaikai“), Nina Hoss („Barbara“), Emmanuelle Riva („Meilė“), Margarethe Tiesel („Rojus: meilė“) ir Kate Winslet („Kivirčas“). Į geriausio aktoriaus apdovanojimą pretenduoja pagrindinius vaidmenis filme „Neliečiamieji“ suvaidinę François Cluzet ir Omaras Sy, Michaelas Fassbenderis („Gėda“), Madsas Mikkelsenas („Medžioklė“), Gary Oldmanas („Bastūnas, siuvėjas, kareivis, šnipas“) ir Jeanas-Louis Trintignant‘as („Meilė“).


Už geriausią scenarijų nominuoti: Michaelis  Haneke („Meilė“), Tobias Lindholmas ir Thomas Vinterbergas („Medžioklė“), Cristianas Mungiu („Už kalvų“), Olivier Nakache‘as ir  Ericas Toledano („Neliečiamieji“), Romanas Polanskis ir Yasmina Reza („Kivirčas“).


Carlo Di Palma apdovanojimą geriausiam operatoriui pretenduoja gauti: Seanas Bobbittas už „Gėdą“, Bruno Delbonnelis už „Faustą“,  Darius Khondji už „Meilę“, Gökhanas Tiryaki už „Kartą Anatolijoje“ ir Hoyte Van Hoytema už „Bastūną, siuvėją, kareivį, šnipą.“


Už geriausią montažą nominuoti: Janusas Billeskovas Jansenas ir  Anne Østerud už „Medžioklę“, Roberto Perpignani  už „Cezaris turi mirti“ ir Joe Walkeris už „Gėdą“.


Geriausio dailininko apdovanojimui pristatyti:  Maria Djurkovic už „Bastūną, siuvėją, kareivį, šnipą“,  Nielsas Sejeris už „Karališką romaną“ ir Jelena Žukova už „Faustą“. 


Geriausiu Europos kino kompozitoriumi pretenduoja tapti  Cyrille‘as Aufort‘as ir  Gabrielis Yaredas už „Karališką romaną“, François Couturier už „Shun Li ir poetas“, George‘as Fentonas  už „Angelų dalį“ ir Alberto Iglesias už „Bastūną, siuvėją, kareivį, šnipą.“


Dalis nominuotų filmų jau rodyti Lietuvoje vykusiuose kino festivaliuose ir kino teatrų repertuare, filmus „Meilė“, „Barbara“, „Cezaris turi mirti“, „Karališkas romanas“, „Mūsų vaikai“ rodys šią savaitę prasidedanti „Scanorama“.

 

Visas nominantų sąrašas skelbiamas:  
http://www.europeanfilmacademy.org/Nominations.52.0.html

 


 

„Cezaris turi mirti“
„Cezaris turi mirti“
„Barbara“
„Barbara“