7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Apdovanojimas Jūratės Samulionytės filmui „Laikinai“

Pagal „Monoklio“ inf.
Nr. 38 (1006), 2012-10-26
Kronika
„Laikinai“
„Laikinai“

Spalio 20 d. pasibaigusiame Tarptautiniame vaikų ir jaunimo kino festivalyje „Schlingel“ (Chemnicas, Vokietija) Jūratės Samulionytės filmas „Laikinai“ trumpametražių ir animacinių filmų kategorijoje laimėjo geriausio filmo apdovanojimą ir 500 eurų prizą.


Chemnice jau septynioliktą kartą vykęs festivalis sutraukė 103 filmus iš 36 pasaulio šalių, gausybę jaunųjų žiūrovų bei kino gerbėjų. „Laikinai“ buvo rodomas vienoje iš septynių festivalio konkursinių programų.

 

„Režisierė Jūratė Samulionytė dokumentiškai, bet subtiliai ir stebėtinai jautriai perteikia, kas vyksta, kai vaikai staiga turi tapti suaugusiais. Jaunieji atlikėjai vaidina natūraliai, bet įvykiai verčia pašiurpti“, – rašoma festivalių organizatorių pranešimuose apie lietuvės filmą.


„Itin smagu pasidžiaugti pirmuoju filmo laimėtu prizu, kurį gavome vaikų bei jaunimo festivalyje. Tai mane džiugina, nes reiškia, kad filmo žinia pasiekė ir jaunuosius žiūrovus“, – sako režisierė Jūratė Samulionytė.
Studijoje „Monoklis“ sukurto filmo kelionės tęsiasi. Šią savaitę jis dalyvauja 31-ojo Upsalos (Švedija) tarptautinio trumpametražių filmų festivalio konkurse. Tai – didžiausias ir seniausias trumpametražių filmų festivalis Švedijoje.

 

Lapkričio pradžioje „Laikinai“ bus pristatytas jau 54 kartą vyksiančiose Šiaurės šalių kino dienose Liubeke (Vokietija). Šiame festivalyje pristatomi vaidybiniai, dokumentiniai ir trumpametražiai filmai iš Baltijos regiono šalių: Danijos, Norvegijos, Islandijos, Švedijos, Suomijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Filmas bus rodomas programoje „Kinas jauniesiems žiūrovams“.
 

„Laikinai“
„Laikinai“