7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kristinos Sabaliauskaitės vieša paskaita „Nuo silva rerum link autodokumentacijos įvairovės: įvaizdis ir asmuo XVIII a. raštijoje“

LMA Vrublevskių bibliotekoje (Žygimantų g. 1, Vilnius)

LMAVB inf.
Nr. 43 (1057), 2013-11-22
Kultūra Anonsai
Jeronimas Florijonas Radvila
Jeronimas Florijonas Radvila

2013 m. lapkričio 27 d. 16 val. LMA Vrublevskių bibliotekoje (Žygimantų g. 1) įvyks rašytojos, menotyros mokslų daktarės Kristinos Sabaliauskaitės vieša paskaita „Nuo silva rerum link autodokumentacijos įvairovės: įvaizdis ir asmuo XVIII a. raštijoje“. Vakaro metu bus galima susipažinti su Vrublevskių bibliotekos fonduose saugomais XVIII a. raštijos pavyzdžiais.

XVIII amžius atneša pokyčius: autodokumentacija ir kvaziliteratūrinė kūryba tampa itin madinga, o temos ir objektai, anksčiau buvę skirti silva rerum puslapiams ir vidiniam šeimos naudojimui, vis dažniau plėtojami į atskirus teminius dokumentus ar net nedidelius traktatus, skirtus platesniam skaitytojų ratui. Visa tai – ir intensyvios viešųjų ryšių plėtros bei privačių ir politinių interesų fone. „Kur baigiasi įvaizdis ir prasideda tikrasis asmuo?“ – tokį klausimą kelia Kristina Sabaliauskaitė, tyrinėjusi XVIII a. Radvilų raštiją.

LMA Vrublevskių bibliotekos
Komunikacijos skyrius, tel. 212 68 90
 

Jeronimas Florijonas Radvila
Jeronimas Florijonas Radvila