7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tarpdisciplininės poezijos festivalis „TARP“

Ir trumpametražių filmų iš Berlyno peržiūros

Rengėjų inf.
Nr. 37 (1005), 2012-10-19
Festivaliai Anonsai
Kardas iš Cooltūrisčių ir „nunu“ videoperformanso
Kardas iš Cooltūrisčių ir „nunu“ videoperformanso

 

Tarpdisciplininės poezijos festivalis „TARP“, šiais metais vyksiantis spalio 24 – 28 dienomis Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, pakvies į renginius, kuriuose įvairius poezijos projektus pristatys poetai, muzikantai ir performeriai iš Lietuvos, Norvegijos, Islandijos, Liuksemburgo, Čekijos ir kt.

 

Kas du metus spalio pabaigoje Berlyną sudrebina vienas reikšmingiausių pasaulyje poetinių filmų festivalių „ZEBRA“. Vos po savaitės galimybę nemokamai pamatyti dalį programos lietuviams suteikia „Goethe‘s institutas Lietuvoje“ ir poezijos festivalis „TARP“. Šįmet „ZEBRA“ Berlyne spalio 18 – 21 dienomis įvyks jau šeštąjį kartą. Kas antrus metus rengiamam festivaliui buvo atsiųsta 870 filmų iš 63 pasaulio šalių, iš jų atrinktas 171 bus rodomas festivalyje, o 30 nominuoti konkurse.

 

Vilniuje „ZEBRA“ filmų programą bus galima pamatyti:

Spalio 24 d., 18:30 – 20.30 Vilniuje, Nacionalinėje dailės galerijoje – „TARP“ atidarymo metu, urbanistinės tematikos programa „Asfalto spalvos“, kartu su projektais „nunu“ ir „coolturistės“.

 

Spalio 28 d., 15:00 – 17:00 Vilniuje, Nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje – „TARP“ uždarymo metu rodoma geriausių 2012 metų „ZEBRA“ festivalio programa.

 

Poetiniai performansai

Spalio 24 dieną „ZEBRA“ filmų peržiūrų metu NDG taip pat pasirodys lietuvių performeriai „nunu“ ir „cooltūristės“.

 

Cooltūrisčių ir „nunu“ (Gabrielė Labanauskaitė, Žygimantas Mesijus Kudirka, Darius Jurevičius) poetinio videoperformanso metu vyks kelionė į kosmosą. Maršrutas: Mėnulio – Kosmonautų – Žaibo – Viesulo – Perkūno – Žvaigždžių. Išnykę 3-ojo maršruto troleibuso stotelių pavadinimai atspindi kosminę Šaltojo karo retoriką ir pagonybės rudimentus. Tai kelionė laiko mašina iš futuristinės vizijos į dabartines Karoliniškes su gyvūnėlių kapinėmis prie Televizijos bokšto.

 

Daugiau informacijos apie „TARP“ festivalį ir jo programą ieškokite tinklapyje www.tarpfest.lt

Kardas iš Cooltūrisčių ir „nunu“ videoperformanso
Kardas iš Cooltūrisčių ir „nunu“ videoperformanso