7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Iliustracijos paroda ,,Tack on Track“ naujoje galerijoje Hungry Eyes

Rengėjų inf.
Nr. 38 (1445), 2022-11-25
Anonsai Kultūra

DĖMESIO DĖMESIO, svarbi informacija keleiviams!

Neįtikėtinai dideliu greičiu į Vilniaus geležinkelio stotį atrieda naujasis traukinys –Iliustracijos galerija ir kultūrinė erdvė Hungry Eyes. Čia įsikurs ne tik galerijos ekspozicijos, bet ir risografinės spaudos studija, kavinė bei iliustracios parduotuvė, zinų skaitykla, bus rengiamos iliustracijos ir risografijos dirbtuvės. Kad traukinys tiksliai pataikytų į vėžias ir sėkmingai pasiektų naująją stotelę, kviečiame prisijungti į pirmąjį reisą jau gruodžio 2 dieną, 18 val. Šio reiso keleiviai taps ne tik naujos kultūrinės erdvės įkurtuvių liudytojais, bet ir šviežiausios iliustracijų parodos ,,Tack on Track“ atidarymo svečiais! Tikime – nauja stotelė nebus galutinė, o puikus startas naujiems galerijos projektams!

 

,,Tack on Track“ paroda, skelbdama iliustracijos įvairiapusiškumą, aprėpia risografijos, šilkografijos, Giclée spaudinius, originalius ir tapytus ar flomasteriais atliktus darbus, keramiką, tekstilę, tūrinius objektus. Parodoje pristatoma dalis ryškiausių menininkų Lietuvos iliustracijos lauke – ABran, Akvilė Magicdust, Daukantė, Disciplina, Eglė Žvirblytė, Ettoja, Marija Tiurina, Morfai, Propernormal, Pipe&Pallet, Staselė Jakunskaitė, Stryts, Trafik. Daugumos šių menininkų kūriniai yra nauji ir dar niekur neeksponuoti. Kaip ir atlikimo technikos, parodoje iliustratorių plėtojamos temos taip pat įvairios – nuo tropinėmis spalvomis perteiktų vaikystės įspūdžių, belaikių gamtos motyvų iki socialinių stigmų išryškinimo, šiuolaikinės visuomenės stebėjimų. Būtent socialinės kritikos bei individo vaidmens visuomenėje ieško iliustratorius ABran. Per saulės, gamtos elementus menininkės Disciplinos kūriniuose atsiskleidžia žmogaus emocinės būsenos ir išgyvenimai, o Akvilės Magicdust iliustracijose gamtos motyvai kuria mistišką realybę, vaikystės įspūdžių atgarsius. Visų parodoje pristatomų menininkų darbai unikalūs ir teigiantys individualias kūrėjų įžvalgas, tačiau juos jungia pozityvumo, judėjimo, spalvingumo bei ryškumo elementai, derantys prie naujos galerijos atidarymo nuotaikos tarsi priešpriešos dabartinei Stoties rajono atmosferai.

 

Neabejojame, kad atidarymo paroda ,,Tack on Track“, nauja galerijos erdvė bei dar neatrasto kultūrinio potencialo turintis Stoties rajonas suburs kūrėjų bendruomenę, jų idėjas ir taps nuolat kursuojančiu meniniu reisu.

 

Hungry Eyes išvykimo platforma: ,,Bėgių parkas“ Pelesos g. 10.

Tikimės, kad pirmoji kelionė bus maloni ir Jūs vėl keliausite su Hungry Eyes!

 

Parodos kuratorės ir tekstų autorės – Staselė Jakunskaitė ir Ugnė Brazytė

 

Paroda veiks iki 2023 m. sausio 20 d.

Daugiau informacijos – hungryeyes.lt

instagram.com/hungryeyes_vilnius/

Žymos:
Rengėjų inf.,