7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vilniuje duris atvėrė ,,Užburtas ratas‘‘ – autentiškas butas su indišku prieskoniu

Rengėjų inf.
Nr. 29 (1436), 2022-09-23
Anonsai Kultūra

Rugsėjo 17 dieną Vilniuje, Antakalnio rajone, lankytojams duris atvėrė antakalnietiškos autentikos ir indiškos buities kupina erdvė ,,Užburtas ratas‘‘.

Kad ir kur būtume, Lietuvoje ar Indijoje, žmogaus, o dažniausiai moters, kasdienybė dažnai primena nesibaigiantį nuolat pasikartojančių ir monotoniškų darbų sūkurį, iš kurio ištrūkti nėra paprasta.

Multidisciplininio meno atstovės Aušros Kleizaitės kūriniai ir butas Antakalnyje (Antakalnio g. 24A ) kviečia pažvelgti į mūsų gyvenimus persmelkiantį užburtą ratą kaip į žaismui pasiduodantį meno kūrinį, kuriame indiškos buities elementai susilieja su sodria praeitimi alsuojančio namo sienomis. Čia susipina skirtingų laikmečių ir kultūrų buitis, leidžianti pajusti kasdienio užburto rato universalumą, jo naštą bei savotišką žavesį. Čia galima prisiliesti prie atmosferos, retai besutinkamos karštligiškai renovuojamuose namuose, prie jausmo, kurį galima užčiuopti tik gausybę užburtų ratų mačiusiuose mūruose.

„Užburtame rate“ eksponuojami Aušros Kleizaitės, šiuolaikinio meno atstovės, tekstilės, grafikos ir skulptūros darbai, kuriuose atsiskleidžia jos siekis tyrinėti Vakarų ir Rytų estetikos ir kultūros sankirtas. Jos piešiniai virsta trimačiais objektais ir instaliacijomis, ką nesunkiai galima užčiuopti ir šioje ekspozicijoje. Nuo 2002 m. A.Kleizaitė gyvena ir dirba tarp Lietuvos ir Indijos, tad kelionės tarp dviejų šalių suteikia jai galimybę permąstyti žmogiškąją patirtį, kultūrą, santykius.

Erdvė lankytojams bus atvira iki spalio 7 dienos.

Darbo laikas savaitės dienomis:
III, IV, V - 14-19 val.
VI, VII - 12-19 val.

 

Organizatorius: Azijos menų centras
Remėjai: Vilniaus miesto Savivaldybė

Šis renginys yra jubiliejinės ,,Vilnius 700'' programos dalis

 

 

Žymos:
Rengėjų inf.,