7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Rupert alternatyvios edukacijos programos vieša paskaita #2 Mary Maggic ir Eglė Ambrasaitė: „Toksiškumo pasisavinimas“ + studijos įkurtuvės

Rengėjų inf.
Nr. 25 (1432), 2022-06-24
Anonsai Kultūra

Data: liepos 27 d.
Laikas: 18:00
Vieta: buvusi siuvykla „Lelija“ (Panerių g. 43, Vilnius)

Liepos 27 dieną, 18 val. buvusioje siuvykloje „Lelija“ (Panerių g. 43, Vilnius), Rupert Alternatyvios edukacijos programa pristato viešą edukatorės Mary Maggic (JAV / Kinija / Austrija) ir Eglės Ambrasaitės (Lietuva) diskusiją, vyksiančią kūrybinių dirbtuvių „Toksiškumo pasisavinimas“ kontekste. Mąstant apie ateities (ne)galimybę dėl cheminių infrastruktūrų, kurios žlunga, tačiau tuo pat metu transformuoja kasdienes darbo, reprodukcijos ir intymumo praktikas, diskusijoje bus ieškoma galimybių naujoms tarpgeneracinėms socialinėms dermėms, kurios rastųsi po žmogiškos ir nežmogiškos gyvybės proveržio. Pokalbyje bus nagrinėjamas naujas kolektyvinis įkūnytosios pasaulėkūros pratimas, paremtas dalyvaujamaisiais biohakingo, taktinių intervencijų ir performanso eksperimentais, bus siekiama iš naujo artikuliuoti plastiko atliekas ir jų santykiškumą, pereinant prie bendramaterinio požiūrio.

Po to pakviesime dalyvauti Rupert alternatyvios edukacijos programos studijos įkurtuvėse buvusioje siuvykloje „Lelija“. Muzikos ir vaizdų apsuptyje jūsų lauks magijos ir ritualų kupini potyriai, įkvėpti TEAMS garso performanso ir paskutinė galimybė apsilankyti Bianca Bondi įvietintoje instaliacijoje „LILITH“. Renginys megs garsinę ir vaizdinę kelionę pastato koridoriuose ir užkaboriuose, kurie viešai nebuvo atverti jau daug metų. Vakaro metu turėsite galimybę susipažinti su dalyvių veiklos praktikomis, procesais bei pačia programa.

Mary Maggic yra nebinarinis (-ė) menininkas (-ė), kurianti(s) hormonų, kūno ir lyčių politikos, ekologinių atskirčių sandūroje. Menininkas (-ė) dažnai pasitelkia biohakerystę kaip ksenofeministinę rūpesčio praktiką, potencialiai galinčią demistifikuoti nematomas molekulinės biogalios sistemas. Mary Maggic dalyvauja internetiniame atvirame biologinio meno tinkle „Hacteria“, taktinio teatro kolektyve „Aliens in Green“ ir Azijos feministinėje asociacijoje „Mai Ling Vienna“, taip pat prisideda prie radikalios mokymo programos projekto „Pirate Care“ bei „Cyberfeminism Index“ tinklalapio kūrimo.

Eglė Ambrasaitė yra multidisciplininė menininkė, kuratorė ir tyrėja. Veikiama tarpdisciplininių studijų įtakos (kino, videomeno ir interaktyviųjų menų bakalauras Midlsekso universitete Londone, politikos mokslų magistras Vytauto Didžiojo universitete Kaune ir besitęsianti doktorantūra lyties studijose Vidurio Europos universitete Budapešte ir Vienoje), menininkės kūryba, įgaudama kritiškumo ir šiuolaikiškumo, kristalizuojasi per kalbą, tekstus, vizualiuosius menus (videomeną, skulptūrą, instaliacijas) bei kuratorinę veiklą „Aikas Žado laboratorijoje“ (Žeimių dvaro sodyba). Šiuo metu pagrindinė jos meninė ir kuratorinė veikla aprėpia meilės, švelnumo, toksiškumo ir kūnų / įkūnijimų tematiką. Menininkės teoriniai interesai: lytis, biopolitika, vėlyvasis socializmas ir postsocializmas, afektų teorijos ir tamsioji ekologika.

TEAMS tai kuratorius ir eksperimentinės muzikos kūrėjas iš Londono, šiuo metu dalyvaujantis Rupert rezidencijoje. Jis dirba su plačiu garsų ir semplų spektru, kurdamas tirštas garsines aplinkas, kuriose galima aptikti drone, noise, industrinės muzikos ir disonansinių kompozicijų elementus. Pradinė medžiaga komponuojama iki sunkiai suvokiamo, bekompromisinio lo-fi garso.

Daugiau apie Alternatyvios edukacijos dalyvius

Rupert veiklas remia Lietuvos kultūros taryba
Partneriai: Vilniaus dailės akademija, „Vilnius Tech“, „Tech Zity“

Žymos:
Rengėjų inf.,