7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus programa švietimo inovacijų parodoje MOKYKLA 2022

LNDM inf.
Nr. 13 (1420), 2022-04-01
Anonsai Kultūra Kultūra vaikams

Kovo 30–31 dienomis LITEXPO parodų rūmuose vyks Lietuvos švietimo bendruomenei skirtas svarbiausias metų renginys – 11-oji švietimo inovacijų paroda MOKYKLA 2022.

Šia proga LNDM muziejų šeima pristatys ir dideliems, ir mažiems patrauklias edukacines programas. Kviečiame aplankyti mus jungtiniame Lietuvos muziejų asociacijos 1.26 stende (1 salė) ir pasisemti kūrybiškumo!

 

Kovo 30 d.

10.00–12.00 val. Palangos gintaro muziejus pristatys pažintinį-edukacinį filmą „Baltų pasaulėvaizdžio ženklai“, supažindinantį su pagrindinėmis senosios baltų pasaulėvokos sąvokomis, kurios aiškinamos siejant jas su tradicine ornamentika ir ženklais. Jame pateikiamas svarbiausių baltų simbolių – rato ir medžio – platus semantinis aiškinimas, išreikštas šiuolaikinėmis grafikos dizaino priemonėmis.

 

12.00–14 val. Radvilų rūmų dailės muziejus pristatys jame rodomos parodos ,,Protesto menas: sovietmečio nepaklusnieji“ pažinimui skirtas interaktyvias priemones. Lankytojai bus supažindinti su interneto svetaine, atliepiančia muziejaus lankytojų kūrybingo ir aktyvaus mokymosi poreikį. Svetainė veikia kaip gidas po parodą lankantis ekspozicijoje ar nuotoliniu būdu. Pasitelkę šią svetainę menininkų nonkonformistų kūrybos analizei, mokiniai gali sužinoti daugiau apie šio laikotarpio meno kūriniuose slypinčias užuominas, ironiškas metaforas ir pasipriešinimo bei laisvės idėjas.

 

14.00–16.00 val. Laikrodžių muziejus pristatys nuotolinį edukacinį užsiėmimą „Laiko ritmu“ ir muzikinius animacinius filmukus apie žmogaus gyvenimo tempo kaitą ir įvairias laiko skaičiavimo priemones.

 

16.00–18.00 val. lankytojai kviečiami į Vilniaus paveikslų galerijos edukacinės programos pristatymą ir grafikos dirbtuves. Taip pat jie galės dalyvauti Taikomosios dailės ir dizaino muziejaus spaudos ant drobinių maišelių dirbtuvėse ir Nacionalinės dailės galerijos kūrybiškumo lavinimo dirbtuvėse „Užbaik paveikslą“.

 

Kovo 31 d.

10.00–13.00 val. vyks net trijų padalinių prisistatymai

Nacionalinė dailės galerija pristatys papildytos realybės programėlę „Laimės žiburys“ ir nuolatinės XX–XXI a. Lietuvos dailės ekspozicijos grojaraščius.

Taikomosios dailės ir dizaino muziejus pristatys tris virtualius edukacinius užsiėmimus: „Pabaisos ir šviesa“, „Augalai milžinai“ ir „Gyvybės medis lietuvių liaudies mene“, sukurtą parodai „Žemė kėlė žolę: augalai ir gyvūnai lietuvių liaudies mene“. Muziejus supažindins ir su Kultūros paso programai skirtais užsiėmimais: „Porceliano grožis“ ir „Kvapas, spalva ir forma“. Taip pat bus pristatytos keturios didelės parodos, šiais metais lydėsiančios edukacines programas.

Vytauto Kasiulio dailės muziejus pristatys plačią edukacinių užsiėmimų programą: eksperimentines dirbtuves „Oro teptukas“, „Fizika dailėje“, „Paryžiaus gatvių personažai“, grafikos dirbtuves „Linijos ir atspaudai“ bei Mončio parodai skirtas kartono koliažo dirbtuves. Taip pat bus plačiau pasakojama apie vyresnio amžiaus ir specialiųjų poreikių turintiems žmonėms skirtą kultūrinę programą „Laimingi žmonės“.

 

13.00–17.00 val.

Prano Domšaičio galerija kvies susipažinti su virtualiais užsiėmimais, edukacinėmis programomis darželinukams ir mokiniams bei renginiais, skirtais Kultūros paso programai.

 

 

Žymos:
LNDM inf.,