7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vieša paskaita: „Dvasinės kelionės XVII amžiuje“

VDA inf.
Nr. 40 (1405), 2021-12-10
Anonsai Kultūra

Gruodžio 14 d. 18 val. NDG auditorijoje vyksiančioje dr. Jolitos Liškevičienės paskaitoje „Dvasinės kelionės XVII amžiuje: didiko Mikalojaus Kristupo Chaleckio embleminių meditacijų knygos“ bus kalbama apie emblemas – vieną iš dailės ir literatūros žanrų, kilusių knygoje, o vėliau plačiai suklestėjusių visoje baroko dailėje.

Emblemos tapo tokios populiarios, kad jomis buvo iliustruojamos įvairios temos, sveikinimo tekstai, apdainuojamos dorybės, garsių asmenų, dažniausiai šventųjų, biografijos, taip pat kuriami ištisi emblemų ciklai. Emblemos buvo tinkamos ir meditacijai. Keliauti mintimis aplankant šventas vietas ir pabuvojant ten, kur fiziškai neįmanoma pasiekti, buvo vienas iš baroko teologų siūlomų kelionių būdų. Vienas tokių XVII a. Lietuvos kūrėjų – didikas Mikalojus Kristupas Chaleckis, parengęs dvi embleminių meditacijų knygas, kurios ir bus plačiau aptariamos.

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas Youtube

Renginys nemokamas, bet būtina registracija, kurios forma yra čia

Paskaitos klausytojams reikia turėti galimybių pasą ar ES skaitmenį COVID pažymėjimą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsauginę veido kaukę.

Renginiai skirti visiems norintiems giliau pažinti meną, jo tyrimų specifiką ir aktualijas, taip pat paskatinti kultūros lauke dirbančių profesionalų diskusijas ir dialogą.

Paskaitos nemokamos, jos vyks 2021 m. spalio 12 d. – gruodžio 14 d. (antradieniais) Nacionalinės dailės galerijos (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) Konferencijų ir kultūros renginių salėje, taip pat bus tiesiogiai transliuojamos.

Dalyvaujantiems paskaitose gyvai, reikia turėti galimybių pasą ar ES skaitmenį COVID pažymėjimą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsauginę veido kaukę. Būtina išankstinė registracija (bus skelbiamos kiekvieno renginio nuorodos).

Paskaitų pradžia – 18 val., trukmė – 1 val.

Projekto vykdytojas: Vilniaus dailės akademija
Projekto partneris: Nacionalinė dailės galerija (Lietuvos nacionalinis dailės muziejus)
Projekto rėmėjas: Lietuvos kultūros taryba

Žymos:
VDA inf.,