7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kaip menas gali aktualizuoti Augustinų kompleksą šiandien?

Rengėjų inf.
Nr. 37 (1402), 2021-11-19
Kronika

Šiais metais Lietuvos socialinių inovacijų klasteris kartu su partneriais, MB „Bauland urbanistų komanda“, VšĮ „Bendrystės ir socialinių inovacijų centras“, MB „Xwhy / Supratimo agentūra“ bei kviestiniais ekspertais iš Lietuvos urbanistinių inovacijų tinklo, įgyvendino dalinai Lietuvos kultūros tarybos finansuojamą projektą  – „Ekspertus ir bendruomenę įtraukianti Augustinų komplekso architektūrinių ir socialinio įveiklinimo galimybių studija“.

Projekto tikslas – įveiklinti Vilniaus senamiestyje esantį Augustinų vienuolyno kompleksą, kad šis taptų erdve, klestinčia inovatyviomis socialinėmis, edukacinėmis ir kultūrinėmis veiklomis bei taptų inovatyvių sprendimų ir paslaugų būstine. „Didžiausias komplekso įveiklinimo iššūkis – sutelkti visas suinteresuotas šalis ir visus galimus resursus. Svarbu, kad bendruomenė, miestas, valstybinės institucijos ir verslas ne tik patikėtų ir „užsidegtų“ šia idėja, bet ir matytų pridėtinę vertę bei galimą investicijų grąžą perspektyvoje“, – teigia klasterio direktorė V. Popovienė.

Projekto metu įvyko keturios kūrybinės dirbtuvės, į kurias buvo įtraukti ekspertai ir vietos bendruomenės. Procese dalyvavo organizacijos suinteresuotos teritorine bei veiklos prasme. Dirbtuvėse buvo dalinamasi įžvalgomis, poreikiais, lūkesčiais ir vizijomis apie Augustinų komplekso įveiklinimą, o remiantis tuo buvo parengta galimybių studija. Paskutinėse kūrybinėse dirbtuvėse atviru kvietimu menininkai dalyvavo meninių intervencijų idėjų konkurse „Kurk Augustinų kompleksui!“ Jų metu skirtingų disciplinų kūrėjai generavo idėjas, kurios padėtų formuoti ir atskleisti Vilniaus senamiesčio paveldo – Augustinų komplekso – tapatybę.

 

Maloniai kviečiame balsuoti už kūrybinių dirbtuvių metu sugalvotą meninės intervencijos idėją, kuri atrodo tinkamiausia Augustinų komplekso įveiklinimui:  https://bit.ly/viesasbalsavimas

 

 

Žymos:
Rengėjų inf.,