7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paroda „Gyvi Namai“ apie Kauno menininkų namus

KMN inf.
Nr. 37 (1402), 2021-11-19
Anonsai Kultūra

Lapkričio 19 d. 19 val. Kauno menininkų namuose (KMN) atidaroma paroda „Gyvi Namai“, skirta paminėti įstaigos 50-ies metų veiklos jubiliejų.

Gandai ir gyvi liudijimai mena po KMN vilos stogu vykusį audringą gyvenimą, kurio fragmentai liko išsibarstę to meto žiniasklaidoje, menininkų ir buvusių bendradarbių atmintyje. Parodoje skleisis pasakojimai tiesiogiai susiję su KMN erdvėmis ir jų praeities funkcijomis.

„Turėjau bare pasidaręs tokią metalinę dėžę su smėliu ir virdavau turkišką kavą. Va, čia, kampe. Ta kava jiems buvo kažkas fantastiško! Kavos aparato net ir nepirkom“, – pasakoja Robertas Černiauskas, KMN veikusio baro šeimininkas, kurio istoriją bus galima išgirsti parodoje.

Parodoje taip pat skambės aktorės Virginijos Kochanskytės, fotografo Arūno Kulikausko, menininkės Aldonos Keturakienės, menotyrininko Justino Kalinausko, rašytojo Petro Venclovo pasakojimai.

Paroda „Gyvi namai“ – tai antrasis KMN 50-ojo gimtadienio, kuriam paminėti skirtas visas lapkritis, renginys. Iki gruodžio 3 d. KMN veikia ir Marijos Nemčenko personalinė paroda „LAK“, o lapkričio 29-ąją čia vyks gimtadienio vakarėlis „Šokiai ir šakočiai“, lydimas viešų ekskursijų po veikiančias parodas.

Į parodos atidarymą privalomas Galimybių pasas ir išankstinė registracija https://bit.ly/3C6JiFp

Paroda veiks KMN darbo valandomis nuo pirmadienio iki penktadienio 11-18 val.

Parodos architektė – Gabrielė Černevskaja

Projekto partneris – mėnraštis „Kaunas pilnas kultūros“

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.


2021 metais Kauno menininkų namai mini savo veiklos 50-metį. Šie jubiliejiniai metai skirti ne tik aptarti turiningą istoriją, bet ir švęsti ilgametes bei naujas draugystes ir partnerystes, kuriančias KMN dabartyje. Kasmet su beveik 200 organizacijų, individualių kūrėjų ir bendruomenių KMN kuria, inicijuoja ir įgyvendina įvairius kultūrinius procesus, renginius ir kitas veiklas. Burdami Kauno kultūros bendruomenę siekia įprasminti kultūrą ir jos svarbą visuomenei.

 

Daugiau informacijos kmn.lt

Žymos:
KMN inf.,