7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kviečiame į ekskursiją apie Gedimino kalną. Parodą lydintis renginys

VGMC inf.
Nr. 25 (1390), 2021-06-25
Anonsai Kultūra

Gedimino Pranckūno fotografijų parodoje „Per visą žvilgsnį“ (VGMC galerijoje „Kairė-dešinė” veikia iki liepos 3 d.) Gedimino arba Pilies kalnas atidžiais kadrais suskaidomas į fragmentus, tampa asmeniška ir veik abstrakčia dėlione. Tai – viena patirtis. Aišku, kad tokia įelektrinta, centrinė miesto vieta knibždėte knibžda istorijomis, todėl nutarėme apie jas papasakoti pakviesti vieną įdomiausių Vilniaus (ir ne tik) gidą Donatą Jokūbaitį (žinomą kaip @Jūsų gidas).

„Įsivaizduokite, kad pirmą kartą matote vadinamąjį Gedimino bokštą. Ar nekyla klausimas, nejaugi tai visa pilis? O kodėl vadiname Gedimino bokštu? Nes taip jį vadino tėvai ir seneliai? O iš kur jie žino, kad čia Gedimino bokštas? Tokie yra klausimai, o atsakymai – ekskursijoje apie Aukštutinę Vilniaus pilį, kuri buvo ne tik kunigaikščio rezidencija, bet ir kalėjimu, 1864 metų sukilėlių kapų vieta, nacių slėptuve ir kt.“

Susitinkame liepos 1 d. 18 val. prie Vlado Vildžiūno skulptūros „Lietuviška baladė, kuri yra tarp Katedros ir Lietuvos nacionalinio muziejaus. Ekskursija yra nemokama.

Ekskursijai registruokitės el. paštu [email protected] arba tel. 8 5 261 19 95

 

Išsami informacija apie parodą graphic.lt

 

Žymos:
VGMC inf.,