7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Klaipėdos galerijoje“ – keramikės Kristinos Paulauskaitės-Ramonaitienės kūrybos paroda

Rengėjų inf.
Nr. 12 (1377), 2021-03-26
Anonsai Kultūra

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus „Klaipėdos galerija“ (Bažnyčių g. 6) nuo š.m. kovo 29 d. (pirmadienio) pristato keramikės Kristinos Paulauskaitės-Ramonaitienės kūrybos parodą „(ne)LIESTI“.

Parodos kūriniai lyg siurrealistiniai personažai dar kūrybos procese pradeda norėti prabilti, pasirodyti, išsakyti mintis, norus, suvaidinti savo vaidmenį. Jie užsiaugina kojas, ragus, nosį, kad užuostų, akis, kad stebėtų stebinčius, ausis, kad išgirstų ir išmoktų pasakyti. Jie tarsi pasakų herojai, atklydę į menininkės pasąmonę, kad turėtų galimybę gimti. Per juos kūrėja išreiškia emocijas, mintis akistatoje su kasdienybe ir joje gyvenančiais jausmais – nerimu, baime, tikėjimu, viltimi, laime, meile, netikėtumais, nusivylimais. Daugelyje kūrinių neatsiejamame santykyje nuo žmogaus pasireiškia gamtos motyvai. Gamtoje gali rasti ramybę, gėrį, netobulumą pavirtusį grožiu.

O kad kūriniai iš tikrųjų prabiltų į pagalbą ateina technologijos – sustingę keramikos dirbiniai įgauna gyvybės, taip tapdami savotiškais aktoriais ar gyvomis dekoracijomis, kad žiūrovas pamatytų kuo aiškiau, gyviau ir norėtų užsibūti parodoje, tyrinėti. Integruotos minimalios šiuolaikinės technikos galimybės padeda perteikti konkrečius vaizdus ir mintis.

Kristina Paulauskaitė-Ramonaitienė – keramikė, nuo 2016 m. Lietuvos dailininkų sąjungos narė. Įvairiose kolektyvinėse šalies ir tarptautinėse parodose aktyviai dalyvauju nuo 2011 m. Tai jau penktoji personalinė paroda asmeniniame menininkės kūrybos kelyje. Kūrėja mėgsta drąsiai eksperimentuoti, taip atrasdama vis platesnes keramikos meno galimybes. Keramika jai tai nuolatinis žaidimas, eksperimentai ir neišsemiamos galimybės įgyvendinat idėjas erdviniuose kūriniuose. Per kūrinius menininkė bando išreikšti mintis, kurių dažnai nepavyksta išsakyti žodžiais. Didelė dalis parodos kūrinių prabyla tiesiogine to žodžio prasme, o jei nekalba tai juos galima jausti liečiant, arba pastebėti jų šviesomis siunčiamus signalus.

 

Laukiame Jūsų, laikantis visų saugumo reikalavimų. Galerijoje vienu metu gali būti ne daugiau kaip 4 asmenys (arba vienas šeimos ūkis). Lankytojai be apsauginių kaukių nebus įleidžiami.

 

Mūsų darbo laikas: I–V – 12:00–18:00, VI - 12:00–16:00

 

Paroda vyks iki balandžio 17 d.

Žymos:
Rengėjų inf.,