7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paskaita „Motinystė, migracija ir karjera frankofoniškoje Šveicarijoje“

Rengėjų inf.
Nr. 10 (1375), 2021-03-12
Anonsai Kultūra

Kovo 12 d., penktadienį, 18 val. nuotoliniu būdu vyks Eglės Kačkutės paskaita „Motinystė, migracija ir karjera frankofoniškoje Šveicarijoje“, dalyvaujant Prancūzijos Ambasadorei Lietuvoje p. Claire Lignières-Counathe ir JT moterų diskriminacijos panaikinimo komiteto narei bei buvusiai pirmininkei Daliai Leinartei.

Paskaitos metu VU universiteto Šiuolaikinės prancūzų literatūros ir migracijos studijų docentė Dr. Eglė Kačkutė remsis savo ir Marinos Cavazzos 2019 m. pasirodžiusia knyga "Portrait d’une mère (qui travaille)", kurioje pateikiami dvidešimt šeši moterų ir vyrų, derinančių migraciją, motinystę/tėvystę ir karjerą, portretai.

Frankofoniškosios Šveicarijos centras Ženeva yra ir vienas pasaulinių XXI amžiaus hipermobilumo mazgų: daugelio privačių bankų, kitų finansines paslaugas teikiančių kompanijų, tarptautinių organizacijų ir fondų buveinė. Trečdalis šio miesto gyventojų – šių organizacijų darbuotojai, išsilavinę, ambicingi, darbingo amžiaus žmonės, kurie dažnai jau yra kartą ar kelis kraustęsi iš vienos šalies į kitą studijų ar karjeros tikslais, neretai sukūrę šeimas su panašiais, taip pat gerai išsilavinusiais, ambicingais žmonėmis. Kaip klostosi šių porų profesiniai gyvenimai dėl vieno jų karjeros atsidūrus Ženevoje ir susilaukus vaikų. Dr. Eglė Kačkutė aptars augančias įtampas tarp socialinių lyčių vaidmenų, karjeros, motinystės/tėvystės ir tarptautinio mobilumo bei šiuolaikinių moterų strategijas, sprendžiant šias įtampas. Ar XXI amžiuje moterys ir vyrai turi vienodas teises į karjerą ir į vaikų priežiūrą, kada, kas, ką ir vardan ko aukoja ? Kaip keičiasi moterų ir vyrų prioritetai susilaukus vaikų ir ar kultūros, visuomenės bei organizacijų struktūros remia individualius pasirinkimus?

Paskaitoje dalyvaus Dalia Leinartė - minėtos knygos pratarmės autorė, Vytauto Didžiojo universiteto profesorė, Jungtinių Tautų CEDAW komiteto narėJT moterų diskriminacijos panaikinimo komiteto narė ir buvusi pirmininkė. Prancūzijos Ambasadorė Lietuvoje ponia Claire Lignières-Counathe pasidalins moters diplomatės liudijimais.

 

Diskusija nuotoliniu būdu. Prašome registruotis čiahttps://forms.gle/yogwsRGaaEHWrpqy7
Prisijungimo kodai bus išsiųstas užsiregistravusiems asmenims likus 1 dienai iki vaizdo susitikimo.

 

Diskusija vyks lietuvių kalba.

Žymos:
Rengėjų inf.,