7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tarptautinis simpoziumas šiuolaikinio meno praktikoms „Įkūnyti žinojimai”: ką mums daryti su žinojimu?

Rengėjų inf.
Nr. 41 (1362), 2020-11-27
Anonsai Kultūra

Gruodžio 11 d., penktadienį, visą dieną truksiančiame simpoziume „Įkūnyti žinojimai” (Enacting Knowledges) didžiausias dėmesys bus skiriamas santykiui tarp žinojimo ir bendruomeniškumo. Šiuolaikinio meno lauko profesionalams skirto renginio programoje 8 pranešimai, kuriuos skaitys dalyviai iš Rytų ir Centrinės Europos. Simpoziumą papildys meninė programa, kuri bus įgyvendinta kartu su VDU menų galerija „101" ir Žeimių dvaro bendruomene, o visuomenei pristatyta gruodžio 10 d., likus dienai iki simpoziumo. Renginys vyks tiesioginės transliacijos per „Zoom" platformą formatu.

 

Simpoziumą „Įkūnyti žinojimai” organizuoja Kauno menininkų namai, o programą sudarė kuratorė, projektų erdvių „Kabinetas” ir „Swallow” bendraįkūrėja bei Goldsmiths doktorantė Vaida Stepanovaitė, ir menotyrininkas bei kuratorius, šiuo metu reziduojantis Londone, Adomas Narkevičius. 

 

„Pranešėjus ir jų temas švelniai jungia geografijos, supančios Baltijos jūrą ir išplitusios link Centrinės Europos. Šios geografijos nėra mus vienodinanti sąlyga, tačiau jos gali būti ir įrankiu suvokti tai, kas mus skiria. Simpoziumas šiuo atveju suvokiamas kaip erdvė, kurioje galime dosniai dalintis mintimis ir praktikomis, supant pandeminiam pasauliui.”,- sako vienas iš simpoziumo kuratorių Adomas Narkevičius.

 

Siumpoziume pranešimus skaitys šiuolaikinio meno lauko profesionalai, tarp kurių – Maria Hlavajova (BAK, Utrechtas), Sarah Pierce (The Metropolitan Complex, UK), Sofia Lemos (Rygos bienalė), Nikolett Eross (OFF bienalė, Budapeštas), Yvonne Billimore ir Jussi Koitela (Frame Contemporary Art Finland, Helsinkis), susitikimų erdvė Lokomotif (Lentvaris) bei Gerda Paliušytė (Montos Tattoo, Vilnius). Jie pasidalins įžvalgomis apie tai, kaip didžiuosius meno įvykius veikia dabarties pandemija, kokiomis kryptimis veikia politiškai angažuotos meno institucijos Rytų ir Centrinėje Europoje bei su kokiais iššūkiais susiduria nepriklausomos meno institucijos Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse. 

 

„Kaip žinojimas yra įkūnytas, įvietintas ir atliekamas? Ir kas turi teisę jį įgyti ir praktikuoti, ir kaip dalijimasis žinojimu sukuria „mus“ kaip bendruomenę? Mūsų mintis apie simpoziumą apglėbia šie du klausimai, savyje talpinantys sąvokas, su kuriomis meno lauke nuolat susiduriame – „žinojimas” ir „bendruomenė”,- mintimis apie simpoziumo idėją dalinasi renginio kuratorė Vaida Stepanovaitė.

 

Renginys nemokamas ir vyks anglų kalba, reikalinga išankstinė registracija. Daugiau informacijos: www.kmn.l

Žymos:
Rengėjų inf.,