7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Dirbtuvės „Augalų orakulas“su Brigita Kasperaite

Rengėjų inf.
Nr. 40 (1361), 2020-11-20
Anonsai Kultūra

„Institutio media“ kviečia dalyvauti pusiau virtualių dirbtuvių cikle su menininke Brigita Kasperaite. Prisijunkite prie „Augalų orakulo“ („The Plant Oracle“) ir pasinerkite į paslaptingą galimos žmonių ir augalų komunikacijos, malonumų industrijos vaidmens žmonių gyvenime ir galimų ateities scenarijų tyrimą.

 

Dirbtuvių pagrindas – specialiai šių metų „Ars Electronica“ festivaliui sukurtas įrankių rinkinys: pasitelkusi tarp augalų ir žmonių tvyrančią energiją skatinantį elektrostimuliacinį prietaisą, menininkė sukūrė žmones ir augalus susiejančią apykaitos grandinę. Šiuo projektu ji kelia prielaidą, kad tiesioginė augalų energija galėtų padėti mums praturtinti save pačius.

 

„Svarstant apie Stokholmo universiteto mokslininkų tyrimus ir skaičiavimus, pagal kuriuos augalai nyksta daugiau kaip 1000 kartų greičiau nei buvo prognozuota, mane įkvėpė fiktyvus ateities scenarijus, kuriame augalai tampa itin reti. Galbūt tokie reti, kad jų skleidžiama energija tampa pačia brangiausia ir labiausiai vertinama energija iš visų; arba, kaip aš pati vadinu, dieviška energija“, sako B. Kasperaitė.

 

Dirbtuvių dalyviams bus suteikta galimybė menininkės sukurtu įrankių rinkiniu patiems patirti tarp žmonių ir augalų vykstančias elektros iškrovas bei paspėlioti apie galimus ateities scenarijus. Galutinis dirbtuvių rezultatas bus pristatytas nedisciplininių tyrimų laboratorijoje „Alt lab“ Vilniuje surengsimoje parodoje.

 

Brigita Kasperaitė – daugiadisciplininė menininkė, dirbanti su hibridinės žmonijos idėjomis ir skirtingais žmonijos suvokimo kampais. Sėkmingai baigusi Vilniaus dailės akademiją, šiuo metu Kasperaitė dirba ir gyvena tarp Lietuvos ir Vokietijos. Menininkė buvo viena iš šių metų „Ars Electronica“ festivalio dalyvių, kur pristatė specialius įrankius, skirtus patirti elektros energiją drauge su augalais. Savo kūrinyje „Veneros gimimas“ („The Birth of Venus“) Kasperaitė tyrinėja elektros iškrovas, galinčias tapti dieviškosios patirties šaltiniu.

 

Dirbtuvės vyks lapkričio 27 – gruodžio 18 kaip gyvų bei nuotolinių susitikimų serija. Susidomėjusius kviečiame registruotis ir siųsti trumpą motyvaciją el. paštu [email protected] iki lapkričio 25 d.

 

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė. 

Organizatorius – Institutio media, partneris – Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga.

 

www.brigitakasperaite.com

www.o-o.lt          

 

 

 

Žymos:
Rengėjų inf.,