7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vilniaus Knygų mugės 2021 data nukeliama

Rengėjų inf.
Nr. 38 (1359), 2020-11-06
Kronika

Vilniaus knygų mugė, vienas didžiausių kultūros renginių Lietuvoje, šių metų vasarį įvyko jau dvidešimt pirmą kartą. Mugės organizatoriai paskelbė kitų metų temą „Vaizdas kaip tekstas“ ir datą. Tačiau dėl sudėtingos pandeminės situacijos Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo“, Lietuvos leidėjų asociacija ir Lietuvos kutūros institutas, priėmė sunkų, tačiau šiai dienai teisingiausią sprendimą nukelti kitų metų Vilniaus knygų mugę į gegužės mėnesį. Vilniaus knygų mugė pavasarį bus kitokia, tačiau su didesnėmis galimybėmis ir renginiais atvirose erdvėse.

 „Tikimės, kad pavasaris mums suteiks atviresnes galimybes pasimatymams ir susitikimams. Vilniaus knygų mugė svarbi ne tik rašytojams, knygų dailininkams, leidėjams, bet ir skaitytojams, kurių lauksime knygų mugėje visiems saugiu metu.“, sako Rūta Elijošaitytė Kaikarė, Lietuvos leidėjų asociacijos direktorė.

„Vilniaus knygų mugėje svarbiausia yra susitikimai, tiesioginis gyvas bendravimas, tai šventė leidėjams, autoriams ir skaitytojams. Tačiau visa tai prie dabartinių aplinkybių negalėtume įgyvendinti. Situacija yra labai neapibrėžta, sunku prognozuoti, kas bus vasario mėnesį, o organizuoti renginį turime dabar. Todėl tai sunkus, bet teisingas ir vienintelis sprendimas“, antrina Lietuvos parodų ir kongresų centro Litexpo vadovas Justinas Bortkevičius.

Tiksli Viniaus knygų mugės data paaiškės artimiausiu metu.  

Žymos:
Rengėjų inf.,