7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Seime – tarptautinė konferencija apie nevalstybinio ugdymo svarbą Lietuvos švietimui

LRS inf.
Nr. 32 (1353), 2020-09-25
Kronika

Rugsėjo 28 d., pirmadienį, Seime, Konferencijų salėje (III rūmai), rengiama tarptautinė konferencija „Nevalstybinio ugdymo svarba Lietuvos švietimui“, kurioje Seimo nariai, ugdymo įstaigų ir organizacijų atstovai kartu su tarptautiniais švietimo ekspertais aptars Lietuvos švietimo sistemai kylančius iššūkius ir nevalstybinio sektoriaus sukuriamą pridėtinę vertę moksleiviams, tėvams ir valstybei. Renginyje specialistai taip pat pasidalins gerąja Lietuvos ir užsienio nevalstybinių švietimo įstaigų atstovų patirtimi. Konferencijos pradžia – 9.30 val.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 253 nevalstybinės ugdymo įstaigos (73 mokyklos ir 180 darželių), nevalstybinių įstaigų ir jose ugdomų vaikų skaičiai pastebimai išaugo, todėl, pasak organizatorių, „nevalstybinio švietimo sektoriaus plėtra yra svarbi ne tik jį besirenkantiems, bet ir visai švietimo sistemai, o didėjantis susidomėjimas nevalstybinėmis ugdymo įstaigomis kviečia permąstyti Lietuvos valdžios politiką nevalstybinio švietimo atžvilgiu“.

Konferencija organizuojama Lietuvos nevalstybinio sektoriaus ugdymo įstaigų iniciatyva ir Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pritarimu.

Renginio dalyvius pasveikins Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas prof. Eugenijus Jovaiša, švietimo mokslo ir sporto viceministrė Jolanta Urbanovič, pranešimus pristatys Seimo nariai Mantas Adomėnas, Gintaras Steponavičius, užsienio svečiai – Ester Voičicki (Esther Wojcicki), knygos „Kaip užauginti žmones, kuriems sekasi“ autorė, Rodrigo Kieroz i Melo (Rodrigo Queiroz e Melo), Europos nepriklausomų mokyklų asociacijos vadovas ir kt.

 

Išsami konferencijos programa: https://www.lrs.lt/sip/getFile3?p_fid=25677

 

Renginys bus transliuojama tiesiogiai internetu, Seimo „YouTube“ paskyroje ir TV programa „Seimas – tiesiogiai“ (https://www.lrs.lt/sip/portal.show?p_r=35421&p_k=1)

 

Daugiau informacijos:

Gabrielė Šaulytė

El. p. [email protected], tel. (8 5) 239 6020

 

 

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro patarėja Jolanta Anskaitienė

Tel. (8 5) 239 6508, el. p. [email protected]

 

 

Žymos:
LRS inf.,