7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Seime rengiamoje konferencijoje minmas Lietuvos kultūros kongreso 30-metis ir pirmojo kongreso 95-osios metinės

LR Seimo inf.
Nr. 31 (1352), 2020-09-18
Anonsai Kultūra

Švenčiant Lietuvos kultūros kongreso 30-metį ir tarpukaryje vykusio pirmojo Lietuvos kultūros kongreso 95-ąsias metines, rugsėjo 18 d., penktadienį, nuo 10 val. Seimo Konstitucijos salėje (I rūmai) rengiama mokslinė-praktinė konferencija „Kultūros kongresai ir dabarties kultūra“.

Mokslinės-praktinės konferencijos organizatoriai – Seimo Švietimo ir mokslo komitetas, Lietuvos kultūros kongreso taryba ir Vytauto Didžiojo universiteto Profesinio tobulinimo institutas su partneriais. 

Renginio dalyviai turės galimybę išklausyti pranešimų kultūros politikos, politinės kultūros, etninės kultūros, bendravimo kultūros, paveldo, žiniasklaidos, švietimo ir kt. klausimais. Pranešėjai apžvelgs atkurtos nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu surengtus Lietuvos kultūros kongresus. Renginį Seime užbaigs dalyvių diskusija.

Rugsėjo 19 d., šeštadienį, konferencija bus tęsiama Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijoje.

 

Konferencija „Kultūros kongresai ir dabarties kultūra“ bus tiesiogiai transliuojama Seimo „YouTube“ paskyroje.

 

Pirmasis Lietuvos kultūros kongresas buvo surengtas 1925 metais, kai Vyriausybei vadovavo Mykolas Sleževičius, kaip pabrėžia konferencijos organizatoriai, vienas demokratiškiausių Lietuvos vadovų, laikęsis nuostatos, kad kultūros srityje politikai turi įsiklausyti į pilietinės visuomenės, žmonių nuomonę ir pagal išgales realizuoti jos lūkesčius.

 

Išsami renginio programahttps://www.lrs.lt/sip/getFile3?p_fid=25438

 

Žymos:
LR Seimo inf.,