7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Pristatyta nauja virtuali šiuolaikinio meno erdvė „IRGI galerija“

Rengėjų inf.
Nr. 30 (1351), 2020-09-11
Anonsai Kultūra

Nauja virtuali šiuolaikinio meno erdvė „IRGI galerija“ (www.irgigalerija.lt) startuoja su savo pirmąja paroda „Displėjus nr.1”. Rugsėjo 8-osios vakarą įvyko galerijos ir jos pirmosios parodos atidarymas „Kauno menininkų namuose”, Kaune. Jame buvo  pristatyta aštuonių pradedančiųjų menininkų kūryba. Šiandien virtuali galerija jau yra atvira publikai ir kviečia parodą aplankyti internete.

„IRGI galerija” - nomandiškas internetinis puslapis, kuriame parodos bus rengiamos išskirtinai virtualiu formatu, o jų atidarymai vyks įvairiose kultūrinėse erdvėse. Galerija ir jos renginiai yra skirti visiems besidomintiems šiuolaikiniu menu - nuolat ieškantiems ir atrandantiems.

„Šiuo metu kultūros lauke vyksta nemažai pokyčių, kuriuos paskatino netikėtai pasaulį užklupusi pandemija. Susiklosčiusi situacija mus įkvėpė ieškoti būdų perkelti įvairių technikų šiuolaikinio meno kūrinius į virtualią erdvę. Matome vis daugiau galimybių ir tikime, jog virtuali galerija - tai unikalus būdas menininkams pristatyti savo kūrybą, o meno mylėtojams juos lengviau atrasti” - pasakoja „IRGI galerijos” kuratorės Karolina Latvytė-Bibiano ir Judita Ragaukaitė.

Atidengus iki šiol po lengvu skaitmeniniu šydu slėptą savo virtualią erdvę, pirmojoje parodoje „IRGI galerija” pristato savo kuratorių atradimus  - aštuonis startuojančius menininkus ir jų kūrybą. Parodoje dalyvauja: Donata Griciutė-Jutkienė, Ieva Stankutė, Karolina Latvytė-Bibiano, Medeinė Revuckaitė, Samanta Augutė, Sandra Kvilytė, Kaunas Vaporwave, Vytautas Paplauskas. Šie menininkai - tai šiuolaikinio meno kūrėjai, dar tik atrandantys savo balsą Lietuvos meninėje ir kultūrinėje aplinkoje. Kiekvienas jų turi savo unikalų braižą, drąsiai eksperimentuoja tiek technikomis, tiek savo darbuose nagrinėjamomis temomis.

„IRGI galerija” bei joje eksponuojama paroda “Displėjus nr.1” - jau atviros publikai. Apsilankyti parodoje ir sužinoti daugiau apie galeriją ir jos veiklas galima adresu: www.irgigalerija.lt .

Kontaktai:
Judita Ragauskaitė
[email protected]
864877281

Žymos:
Rengėjų inf.,