7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Virtuali šiuolaikinės Lietuvos fotografijos paroda „Heterotopia“

Rengėjų inf.
Nr. 30 (1351), 2020-09-11
Kronika

Rugpjūčio 27 dieną EEP Berlin platformoje atidaryta virtuali paroda „Heterotopia“, skirta jaunosios kartos Lietuvos fotografų bei vizualiųjų menų atstovų kūrybai. Parodoje pristatomi darbai, kuriuose naudojant tradicines ir alternatyvias vaizdavimo technikas - nuo analoginės fotografijos ir video darbų iki 3D modeliavimo, fotogrametrijos ir dirbtinio intelekto, tyrinėjamos ir vaizduojamos kitoniškumo erdvės. Eksperimentiniai jaunų kūrėjų projektai nagrinėja santykį tarp gamtos, žmogaus sukurtų tikrų ir virtualių erdvių, liudijant skirtingų mikropasaulių egzistavimą bei kvestionuojant „kitos“ erdvės sąvoką ir jos ribas. 

 

Nuotraukos objekto nepasiekiamumas yra tiesiogiai susijęs su mūsų (ne)galimybe jį iš tikrųjų patirti; ir vis dėlto kartais tik žvilgsnio dėka bet kokia nepasiekiamų vietų patirtis yra įmanoma. Naujų vaizdavimo technologijų naudojimas bei skaitmeninių technologijų skirtų nemeniniams tikslams įtraukimas į kūrybinį procesą, leidžia kurti bei patekti į „kitas“ erdves, žengti anapus žmogaus galimybių, matyti dar nematytą. Nežmogiško (nonhuman) žvilgsnio koncepcinis pagrindas fotografijoje suteikia galimybę pažvelgti į pasaulį iš naujos perspektyvos, išstumiant fiksuotas hierarchijas bei kvestionuoti įsitvirtinusią, į žmogų orientuotą pasaulėžiūrą.

 

Parodos dalyviai: Dalia Mikonytė ir Adomas Žudys, Geistė Marija Kinčinaitytė, Ignas Pavliukevičius, Kotryna Ūla Kiliulytė, Šarūnas Kvietkus, Valentyn Odnoviun.

Parodos kuratorės: Katažyna Jankovska ir Maya Hristova 

Projektas iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos 

Virtualią parodą galima aplankyti adresu: https://eepberlin.org/ 

Paroda veikia iki rugsėjo 10 d. 

Žymos:
Rengėjų inf.,