7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Muziejuje vyks diskusija, įkvėpta paplūdimio ir „Pliažo“

LNM inf.
Nr. 26 (1347), 2020-07-03
Anonsai Kultūra

Liepos 3 d. 18 val. Buvusioje areštinėje (T. Kosciuškos g. 1) vyks diskusija apie meną, visuomenę ir laisvo veiksmo (ne)galimybes, įkvėpta vieno kūrinio parodos „Pliažas“ ir neseniai Vilniaus Lukiškių aikštėje atidaryto paplūdimio. 

Šiomis dienomis įsiplieskusios diskusijos apie viešųjų miesto erdvių panaudojimą, skatina iš naujo peržvelgti istoriškai svarbių taškų įprasminimo būdus. Paplūdimio kaip džiaugsmo oazės atsiradimas reprezentacinėje, tačiau jau dešimtmečiais savo autentiško veido nerandančioje sostinės aikštėje, išplečia daugybę kartų aptartą įpaminklinimo problemų lauką. Ar mūsuose galėtų atsirasti monumentas džiaugsmui? Kokiais vaizdiniais save reprezentuojame? Kurias istorijas paliekame šio atvaizdo paraštėse? Kokie visuomenės sekretai glūdi užkasti giliai po pliažo smėliu? 

Diskusijos metu kalbėsime apie menininko Deniso Kolomyckio kūrinį „Pliažas“ bei fragmentiškai analizuosime skirtis, kurios nūdienos aktualijose patvirtina veiksmų ribotumą.

Plačiau apie vieno kūrinio „Pliažas“ parodą skaitykite čia: http://lnm.lt/buvusioje-arestineje-vieno-kurinio-paroda-pliazas/

 

Diskusijoje dalyvauja:
Menininkas Denisas Kolomyckis

Menininkė Ieva Gražytė  

Menotyrininkė Laima Kreivytė

Kino režisierius Romas Zabarauskas

 

Diskusiją moderuos:

Parodos kuratorė, menotyrininkė Indrė Urbelytė

 

Data ir laikas:

Liepos 3 d. (penktadienis), 18 val.

 

Vieta:

Lietuvos nacionalinio muziejaus buvusioje areštinėje (T. Kosciuškos g. 1)

Žymos:
LNM inf.,