7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ričardo Dailidės fotografijų paroda „Čiurlionio namų trauka“

NMKČDM inf.
Nr. 6 (1327), 2020-02-14
Anonsai Kultūra

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus M. K. Čiurlionio memorialiniame muziejuje, (M. K. Čiurlionio g. 35, Druskininkuose), vasario 14 d., penktadienį, 17 val. atidaroma Ričardo Dailidės fotografijų paroda „Čiurlionio namų trauka“.

Šiuo fotografijų ciklu autorius pateikia autentiškus įspūdžius ir prisiminimus iš pasibuvimų M. K. Čiurlionio aplinkoje. Tai lyg asmeninė refleksija ir vidinis dialogas. Kaip teigia filosofas Jurgis Dieliautas: „Šios (aut.past.) parodos darbų ciklo visuma – tai menamų ir išlikusių savuose liudijimuose vietų, vietovių, erdvių atšvaitai. Tai tylios ir iškalbingos šviesos atšvaitai daugybėje su šiuo menininku susijusių vietų apsuptyje. Laiko išbandymus išlaikę vizualiniai įspūdžiai šiose fotografijose veda į menamą M. K. Čiurlionio aplinką.“

Ričardas Dailidė – Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys nuo 1973 metų. Sukūrė šiuos ciklus ir parodas: „Mano miestas“, „Menininkų portretai“, „Veidai ir kaukės Užgavėnėse“, „Langas į Kubą“, „Kiek kainuoja pinigai?“, „Skrydis į nemirtingumą“, „Atgimstanti Lietuva“, „Gyvenimas džiaze“ ir kt.

Fotomenininkas surengė daugiau nei 30 personalinių parodų Lietuvoje ir užsienyje: Niujorke (JAV), Varšuvoje (Lenkija), Sentfujego (Kuba), Kristianstade (Švedija). Reprezentavo Lietuvos fotomeną grupinėse parodose Brazilijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Bulgarijoje, JAV, Didžiojoje Britanijoje, Rusijoje, Estijoje, Olandijoje, Čekijoje. Už kūrybinę veiklą autorius yra pelnęs daugiau nei 30 įvairių apdovanojimų. R. Dailidės fotografijų kolekcijos yra saugomos Lietuvos fotomenininkų sąjungoje, Šiaulių fotografijos, Valstybiniame A. Puškino vaizduojamojo meno, Lietuvos muzikos, teatro ir kino, Rokiškio ir Vilniaus pinigų muziejuose.


Paroda veiks: 2020 02 11 – 2020 04 30

Papildomą informaciją teikia: Aušra Sedlevičiūtė tel. 8 313 527 55

 

Žymos:
NMKČDM inf.,