7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ingos Šmitienės kūrybos paroda „Troškimų sparnai“

Rengėjų inf.
Nr. 3 (1324), 2020-01-24
Kronika

2020 m. sausio 24 d., penktadienį, 18.00 val. Naujojoje Klaipėdos galerijoje Mados ir verslo centre „Herkaus galerija“  (Herkaus Manto g. 22, Klaipėda) atidaroma grafikės Ingos Šmitienės kūrybos paroda „Troškimų sparnai“


Naujojoje Klaipėdos galerijoje savo pirmąją personalinę parodą pristato Inga Šmitienė – iškiliaspaudės grafikos meistrė, išmoningai įvaldžiusi linoraižinio techniką.
 
Parodos „Troškimų sparnai“ pavadinimą ir kūrinių minties liniją įkvėpė 1987 m. režisieriaus W. Wenderso sukurtas filmas „Wings of Desire“  apie nematomus angelus, pasiųstus į žemę stebėti ir klausytis žmonių minčių. Vienas iš angelų įsimyli moterį ir atsisako savo sparnų tam, kad labiau pažintų žmonių jausmus, skonį, kvapą, išgyvenimus, kančią ir meilę.

„Mano meninės, kūrybinės sistemos centras sukasi aplink žmogų. Žmogus – veikėjas, kuris bando suprasti, kuo užsipildo mūsų vaizduotė ir jausmai kai kuriomis gyvenimo akimirkomis, kartu tai ir vidinis savęs ieškojimas. Kuriamas figūras visada vaizduoju judesy – tai lyg žmogaus kūno judėjimo seka, atspindinti žmogaus ir visatos nuolatinę būseną – judėjimą. Judėjimas –  tai energija. Judėjimas  –  mintis. Judėjimas – gyvybė. Visi elementai yra organiškai persipynę ir neatskiriami vienas nuo kito, kartais nematomi – tik juntami. Tai lyg filosofija, kuri padeda suprasti save ir suvokti savo vietą šiame pasaulyje. Judesio trajektorijos fiksavimas leidžia į pasaulį pažvelgti kitomis akimis – sustabdyti transliuojamo jausmo akimirką“, – savo kūrybą apibūdina I. Šmitienė.

Inga Šmitienė (g. 1974 m.) gimė ir užaugo Klaipėdoje. Baigusi Vaikų dailės mokyklą, studijavo Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos vizualinių komunikacijų katedroje, įgijo bakalauro ir magistro laipsnius.

Nuo 2011 m. dirba Klaipėdos Adomo Brako dailės mokykloje piešimo ir grafikos mokytoja. Pasinėrusi į pedagoginę veiklą, pradėjo aktyviai brandinti savo kaip menininkės kūrybinį kelią. Dalyvavo grupinėse parodose Lietuvoje bei tarptautiniuose konkursuose ir parodose Bulgarijoje, Lenkijoje ir kt.


Tikimės, kad Ingos Šmitienės kūryba bus atradimas meno gurmanams.

Paroda vyks iki vasario 20 d.

Žymos:
Rengėjų inf.,