7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Roberto Antinio (ne)monografijos „Penki aidinimai - penkios galimybės“ pristatymas

Meno parko inf.
Nr. 1 (1322), 2020-01-10
Anonsai Kultūra

Sausio 8 d. (trečiadienį) 18 val. galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) vyks Roberto Antinio (ne)monografijos „Penki aidinimai - penkios galimybės“ pristatymas.

 „Penki aidinimai - penkios galimybės“ tai naujausia Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, skulptoriaus Roberto Antinio (1946) knyga – (ne)monografija. Šis, jau ketvirtasis, menininko leidinys apžvelgia įvairialypę autoriaus kūrybą: viešųjų erdvių skulptūras, paminklus, objektus, instaliacijas, paliečiant ir santykį su tėvu skulptoriumi Robertu Antiniu (vyresniuoju, 1898-1981).


(Ne)monografiją sudaro penkios dalys: Apie epitafijas; Apie inkliuzus; Apie efemerijas; Apie žodžius; Apie apie. Knygą pristatys jos sudarytojai: Robertas Antinis, Kotryna Džilavjan, Airida Rekštytė. Taip pat pristatyme dalyvaus rašytojas, vertėjas Vilius Litvinavičius.


Roberto Antinio personalinė paroda „Aidinimas: Trintukas“ galerijoje „Meno parkas“ veiks iki sausio 11 d.


Leidinys (ne)monografija „Penki aidinimai – penkios galimybės“ yra galerijos „Meno parkas“ projekto „Trys viename. Robertas Antinis“ dalis. Projekto kuratoriai: Lina Mikalauskienė, Airida Rekštytė, Arvydas Žalpys, Povilas Ramanauskas.


Projektą "Trys viename. Robertas Antinis" iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Žymos:
Meno parko inf.,