7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Rasmus Myrup: jaučiai ir kūnai

Rengėjų inf.
Nr. 38 (1317), 2019-11-22
Anonsai Kultūra

Lapkričio 26 d. 17 val. VDA skulptūros katedros Tyrimų biuras ir Rupert kviečia į susitikimą su menininku Rasmus Myrup. Renginys vyks VDA Doktorantūros pastate (C1), Malūnų g. 3, 102 aud. Susitikimo „Jaučiai ir kūnai“ metu Rasmus Myrup spekuliuos apie skulptūros ir piešimo persiklojimus, pasitelkdamas savo kūrybinėje praktikoje naudojamus medžių, porno ir paleo-meno pavyzdžius bei kitų, priešistorinių laikų menininkų kūrybą urvuose.


Pastaruosius du mėnesius kūręs Rupert rezidencijoje Vilniuje, Rasmus Myrup tyrinėjo laikus, kai mes Europoje gyvenome su neandertaliečiais. Maždaug tuo metu Europos urvuose buvo sukurti ankstyviausi meno kūriniai. Savo instaliacijose, kuriose dažniausiai naudoja piešimo ir skulptūros raiškos priemones, menininkas pamatinės žmonijos prigimties tyrinėjimą susieja su intymia ir asmeniška žmogaus santykių ir emocijų sfera.


Rasmus Myrup yra danų menininkas ir kuratorius, gyvenantis bei kuriantis Paryžiuje ir Kopenhagoje. Jo kūriniai yra rodyti grupinėse parodose Europoje ir JAV; pastaruoju metu surengė personalines parodas „Re-member me“ (2019), Jack Barrett gallery (Niujorkas), „Homo Homo“ (2019), Tranen Contemporary Art Centre (Danija) ir „Loving Those We Lost But Never Knew“ (2018), Galerie Balice Hertling (Paryžius). 2014 m. įkūrė parodų platformą Weekends; yra vienas iš kuratorių projekte Cruising Pavilion, kuris nagrinėja seksualines ir erdvines praktikas per tarptautinių architektų, dizainerių ir menininkų kūrybą, apjungiant  istorines ir dabartinę kultūras.
Renginys yra nemokamas ir vyks anglų kalba.


Rasmus Myrup rezidenciją remia Nordic Culture Point. Rupert veiklą dalinai remia Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

 

Žymos:
Rengėjų inf.,