7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Susitikimas su Česlovu Lukensku parodoje „Kliedesių terminalas“

NMKČDM inf.
Nr. 36 (1315), 2019-11-08
Anonsai Kultūra

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Paveikslų galerijoje, K. Donelaičio g. 16, Kaune, lapkričio 15 d., penktadienį, 17 val. kviečiame į susitikimą su Česlovu Lukensku jo videoprojekcijų, tekstų ir objektų parodoje „Kliedesių terminalas“.

Vienas ryškiausių Lietuvos šiuolaikinio tarpdisciplininio meno atstovų lankytojams pristatys ir papasakos apie savo parodą, kuri, pasak autoriaus, labai asmeniška. Eksponuojami kūriniai, iškilę savianalizės pagrindu, tiesiogiai siejami su autobiografiniais įvykiais: pradedant ankstyvąja jaunyste ir baigiant pastarųjų metų patirtimis.


Retrospektyvinėje visą Č. Lukensko kūrybinį laikotarpį žyminčioje parodoje atsiskleidžia temų transformacijos, meninių įvaizdžių kaita ir įvairovė, žanrų ir disciplinų sankirtos, autorius dažnai nevengia sarkazmo ir saviironijos. Ekspozicija padalinta į penkias dalis. Pirmoje dalyje „Sėkla“ apžvelgiamas inkubacinis kūrybos strategijų laikotarpis. Objektai iš įvairių tekstilės audinių, kietų medžiagų ir natūros, foto- / videodokumentai. Antroje dalyje „Skiepai“ pereinama nuo plokštumos link erdvės, nuo idėjos iki daikto. Piešiniuose, tapybos darbuose, koliažuose, asambliažuose – postindustrijos ir posovietijos hibridizacija. Trečioje dalyje „Dauginimas“ einama nuo daikto iki proceso. Tarpdisciplininis menas ir padidintos poveikio priemonės: objektai, ready-mades, instaliacijos, aplinkos ir žemės menas. Ketvirtoje dalyje „Suvartojimas“ pristatomas performatyvus menas: akcijos, provokacijos, intervencijos, performansai, koncertai, hepeningai. Penktoje dalyje „Kliedesiai“ pateikiami parodos autoriaus neįgyvendinti projektai, tekstai, garso menas.


Įėjimas su muziejaus bilietu.

 

Žymos:
NMKČDM inf.,