7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Eglės Gandos Bogdanienės paroda „Pasveikinimas“

NMKČDM inf.
Nr. 26 (1305), 2019-06-28
Kronika

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus V. K. Jonyno galerijoje Druskininkuose, Turistų g. 9, liepos 31 d., trečiadienį, 16.30 val. atidaroma tekstilės menininkės Eglės Gandos Bogdanienės paroda „Pasveikinimas“.

Parodoje pristatomi E. G. Bogdanienės darbai peržengiantys tekstilės ribas. Menininkė savo kūrybą suvokia kaip socialinių eksperimentų laboratoriją, kurioje tyrimo objektu dažniausiai tampa visuomenė ar net pati autorė. Jos darbuose gausiai naudojamos įvairios medžiagos ir skirtingos technologijos. Nauja raiška prabyla vėlimo ir smaigstymo technikos. E. G. Bogdanienės kūryba įtraukia į moters identiteto refleksijas patriarchalinėje kultūroje. Klasikiniai ir krikščionybės mitai, kasdienė rutina, atradimai ir netektys, lyčių stereotipai jos darbuose virsta egzistencinėmis aktualijomis.


Tekstilės menininkė, Vilniaus dailės akademijos profesorė, studijų prorektorė E. G. Bogdanienė aktyviai dalyvauja šiuolaikinio meno parodose, projektuose Lietuvoje ir užsienyje. Konceptualios idėjos jos kūryboje ir akademiniame darbe yra varomoji jėga, skatinanti nesibaigiančius formų eksperimentus. E. G. Bogdanienė nuo 1999 m. yra Lietuvos dailininkų sąjungos, o nuo 2012 m. – tarptautinio profesinio tinklo ArcInTex narė. Jos darbai yra plačiai pripažinti ir apdovanoti ne vienoje parodoje ir konkurse. Jie atspindi artimą kūrybos ir asmeninio gyvenimo ryšį. Menininkė yra surengusi apie 30 personalinių ir dalyvavusi daugiau nei 100 grupinių parodų Lietuvoje, JAV, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Dominikos Respublikoje, Švedijoje, Latvijoje, Estijoje, Taivane, Kinijoje ir kitur.


Paroda veiks: 2019 07 31 – 2019 09 26

 

Žymos:
NMKČDM inf.,