7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Susitikimai“ LDS Šv. Jono gatvės galerijoje

LDS inf.
Nr. 26 (1305), 2019-06-28
Anonsai Kultūra

Smagūs neplanuoti vasaros susitikimai tapo pirmąja kibirkštimi šiai parodai. Atrodo, nuolat kažką sutinkame, bet kai susitinka 20 puikių, gerai žinomų menininkų, tai – jau visa puota. Taigi jums tikrai pasisekė, mieli lankytojai! Užsukę į šią erdvę, pamatysite skirtingų autorių, Lietuvos dailininkų sąjungos narių įvairialypę kūrybą: tapybą, piešinius, skulptūras ir grafikos darbus.

Vienas bendras juos siejantis vardiklis – nors jų, be abejo, galima rasti ir daugiau – yra linija. Jos sinonimais tampa: potėpis, briauna, kraštas, nugarėlė. Vienur linija ekspresyvi, ilga, banguojanti, ritminga, plati, kitur - vos matoma, paskendusi vaizdo visumos harmonijoje. Juk viskas ir prasideda nuo liniją (b)rėžiančio rankos mosto. Tylus paties menininko susitikimas su savimi.

Jei manote, kad menininkai šiais laikais jau nelabai piešia ar tapo, o tik tyrinėja tyrinėja, rašo ilgiausius straipsnius ir rengia performansus, šis mitas jums tikrai grius. Ir ne kartą. Jei manote, kad skulptoriai dažniausiai tik lieja iš bronzos ar kala didžiules akmenines skulptūras, čia irgi rasite visai kai ką kito. Vasarai ir susitikimui su savimi.

Dailėtyrininkė Ieva Elena Baublytė

 

Paroda veiks nuo š. m. liepos 16 iki rugpjūčio 3 d.

Žymos:
LDS inf.,