7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

EmEm Festivalis - paroda Trakų Vokės dvare

Rengėjų inf.
Nr. 26 (1305), 2019-06-28
Anonsai Kultūra

Liepos 6 dieną Trakų Vokės dvare vyks vienos dienos festivalis bei bus inauguruojama mėnesį laiko truksianti paroda - EmEm Art Fest. Tai vizualaus, tarpdisciplininio, performanso, garso meno ir muzikos sintezė, paremta pakylėta atmintimi ir dvaro istorija, kur atminties subjektyvumas persipina su šių dienų interpretacijomis ir vyksmais.

Vienos dienos festivalio metu, kuris vyks liepos 6 dieną, nuo vidurdienio iki vidurnakčio, bus galima išvysti vizualaus meno kūrybos vyksmą, poezijos skaitymus, performatyvaus meno, instrumentinės ir elektroninės muzikos pasirodymus, bei lazerių šou.

Žiūrovai kviečiami dvaro teritorijoje praleisti dieną, kur taip pat bus galima įsigyti užkandžių ir gėrimų.

EMEM Fest idėja paremta neįmanomo objektyvumo dvaro istorija, subjektyviais prisiminimais ir siurrealia akimirka, kuri yra sukuriama šiuolaikinio meno kūrinius įterpus į istorinių patalpų kontekstą, turtingą atsiminimais ir praeities įvykiais.

EMEM – Elevated Memory Elevated Manor (pakylėtos levituojančios atminties dvaras) Yra paroda įkvėpta Trakų Vokės dvaro istorijos. Meno kūriniai, pritaikyti interjere atspindi XIX a. dvaro gyvenimą. Dvaro gyvenimo refleksijos yra labai plati sąvoka, prie to platumo ir pasiliekame. Kūriniai pristatomi pagal interjero funkciją, įpiešti esančiame istoriniame kontekste kuria siurrealų dvarą, kaip išplėtimas ribotai dvaro atminčiai ir nebeatkuriamai jo istorijai. Tikrų ir fikcinių istorinių faktų sankirta sukuriama žaisminga emocija, EMEM – skaitant iš galo – meme emocija persmelkia dvarą.

Festivalyje dalyvauja jaunosios kartos Lietuvos ir užsienio šalių menininkai ir muzikantai. Tai bus puiki proga kūrėjams pažinti vieniems kitus, atrasti naują publiką, bei naujas bendradarbiavimo galimybes ateityje.

Renginio programa:

http://emem.ideas-block.com/program

Renginys Facebooke: https://www.facebook.com/events/389536404994213/

Renginį kuruoja VšĮ "Idėjų blokas LT" - „Ideas Block“ kūrybinė erdvė / galerija / kavinė ir jaunosios kartos menininkė Rūta Matulevičiūtė.

Žymos:
Rengėjų inf.,