7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vasarą MO kviečia leisti laiką savo atvirose erdvėse

Mo inf.
Nr. 21 (1300), 2019-05-24
Anonsai Kultūra

MO muziejus vilniečiams ir miesto svečiams pristato vasaros programą – kvies įsitraukti į renginius atvirose muziejaus lauko erdvėse. Dauguma renginių vyks MO skulptūrų sode ir terasoje, tad bus laisvai prieinami visuomenei. Čia vyks poezijos vakarai, piknikai, mankštos, sodininkų bendruomenės atviri susitikimai.

 

Vasaros programos atidarymas

MO muziejaus vasaros renginių programa bus pristatyta šį mėnesį vyksiančio „MO penktadienio“ metu – gegužės 31 d. nuo 18 val. Tą vakarą MO muziejus kviečia į pokalbį su vienu iš MO skulptūrų sode esančių kūrinių autoriumi – Petru Mazūru. Po susitikimo su menininku lankytojai galės mėgautis Čiurlionio kvarteto koncertu, o vakaro programą užbaigs naujos Severijos Inčirauskaitės-Kriaunevičienės skulptūros „Vandens lelijos“ pristatymas visuomenei. 

 

„Muziejų kuriame nuolatos – tai nesibaigiantis procesas. Norime, kad kuo daugiau žmonių turėtų galimybę įsitraukti į šią kūrybą ir kartu leistųsi į meno, drauge ir savęs, pažinimo kelionę. O ji gali vykti tiek MO muziejaus ekspozicijų salėse, tiek po atviru dangumi – MO sode. Todėl vasarą kviečiame lankytojus užsukti į MO ir dalyvauti pokalbiuose bei įvairiose veiklose MO terasoje ar skulptūrų sode. Tikime, kad jau pamėgta ši nauja miesto erdvė taps ir nauju traukos centru bei laisvalaikio vieta“, – pasakoja Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

 

Tą vakarą lankytojams bus pristatytas ir e-gidas po MO muziejaus ekspoziciją po atviru dangumi – MO skulptūrų sodą. O joje ryškiausi Lietuvos skulptorių kūriniai: Ksenijos Jaroševaitės kūrinys „23 psalmė“, Vlado Urbanavičiaus „Kuoka“, Mindaugo Navako „Keturios didžiosios nesavarankiškos“ ir Petro Mazūro skulptūra „NR“, sukurta specialiai MO muziejui.

 

Naujos veiklos lauke

MO muziejuje vasarą renginių ir veiklų sau ras kiekvienas lankytojas. Čia bus galima ir žvaliai pradėti rytą, ir turiningai praleisti vakarą.

 

„Organizuosime rytines mankštas MO terasoje, vyks poezijos skaitymo vakarai, taip pat lankytojus kviečiame į naują iniciatyvą – pikniką MO skulptūrų sode“, – vasaros veiklas atvirose MO muziejaus erdvėse vardina M. Ivanauskienė.

 

Norinčius sužinoti, kaip buvo kuriamas MO skulptūrų sodas, kur įkvėpimo sėmėsi ir kaip buvo atrinkti augalai MO sode, muziejus kviečia į pokalbius ir diskusijas su „Geltonojo karučio“ atstovais. Šiuose susitikimuose taip pat bus diskutuojama apie tai, kaip prižiūrėti augalus ar kaip sau mielą sodą susikurti patiems.

 

Muziejus vasarą taip pat tęs pokalbių ciklą „Tarp kultūrų“, kuriame dėmesys skiriamas naujiems reiškiniams, atradimams, pažinimui ir neoficialiems Lietuvos kultūros draugams bei ambasadoriams. Birželio mėnesį bus atidarytas atsinaujinęs, jau penktasis Vilniaus kalbančių skulptūrų sezonas.

 

Vaikams – vasaros stovyklos

Vasarą MO muziejus kviečia vaikus į meno bei mokslo pažinimo stovyklas. Jau nuo liepos 8 d. prasidės MO muziejaus kartu su teatru „Pradžia“ organizuojamos meno pažinimo stovyklos 5-9 metų vaikams. O nuo liepos 22 d. muziejuje laukiami 10-13 metų vaikai, kurie kviečiami į meno ir mokslo stovyklą „MeMo“, organizuojamą su „Istorijų centru“.

 

„Į meno pažinimą ir kūrybinius atradimus muziejuje norime įtraukti ir jaunuosius meno žinovus. Tikime, kad nuo mažų dienų susipažinę su menu, įvairiomis jo formomis ir į savo kasdienes veiklas įtraukę muziejų, vaikai užaugs atviri ir gebės geriau suprasti bei pažinti tiek save, tiek savo aplinką“, – priduria MO muziejaus direktorė.

 

MO muziejaus vasaros veiklos bus pristatytos „MO penktadienio“ metu – gegužės 31 d. Renginys atviras visiems.

Daugiau informacijos: MO penktadienis. 

 

 

 

Žymos:
Mo inf.,