7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Povilo Ramanausko paroda Diuseldorfe

Meno parko inf.
Nr. 21 (1300), 2019-05-24
Kronika

Gegužės 24 d. (penktadienį), 19 val., galerijoje „Meno parkas“ Diuseldorfe (Dorotheenstrasse 22, 40235 Diuseldorfas) vyks lietuvių menininko Povilo Ramanausko parodos atidarymas. Kviečiame apsilankyti!

- - -
Jau nuo tapybos studijų pradžios pradėjau eksperimentuoti su įvairiomis tapybos technikomis ir medžiagomis.  Buvo ir yra įdomu ieškoti tapybos ribų. Kur yra tapyba, kur galime įvardinti kūrinį, kaip tapybos raiškos rezultatą, o kur jau yra „netapyba“. Kiek aktuali tapybos sąvoka šiuolaikiniame mene apskritai?


Erdvės, iliuzijos kūrimo dvimatėje plokštumoje, dvimatės tapybos man nepakako. Kūrybos procese teko ir tenka išbandyti daug skirtingų ir netradicinių medžiagų ir paviršių, įvairių tapybos technikų. Šiuolaikinei tapybai plėstis yra be galo daug galimybių, stengiuosi ieškoti ir atrasti kuo daugiau variantų, vizualių variacijų.


Tad, nuosekli šiuolaikinės tapybos galimybių (pra)plėtimo paieška kūryboje ir ėjimas iš dvimatės tapybos į erdvinę tapybą. Tapybos raiškos galimybių ekspansija, įtraukiant erdvę, eksperimentuojant su įvairiomis tapybos technikomis, medžiagomis bei kitomis meno rūšimis kaip instaliacijos menas, objekto menas, skulptūra – tapo kasdiene kūrybine praktika.


Lanksčioji tapyba tiek fizine, tiek idėjine reikšme kalba apie šiuolaikinės tapybos plačias ir atviras, vizualias ir koncepcines galimybes. Kūryboje nagrinėju santykį tarp tapybos kūrinio ir objekto, tapybos ir instaliacijos meno, skulptūros sintezės, medijų persipynimo. Kūrinys tarp tapybos proceso rezultato ir instaliacijos meno objekto – hibridas.


Parodos organizatorius: galerija „Meno parkas“
Partneris: „Gleixnerart“

Parodą galerijoje galima bus aplankyti iki birželio 29 d. / Galerijos darbo laikas: II-VI: 14:00-18:30

 

Žymos:
Meno parko inf.,