7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Literatūrinės slinktys 2019“

Rengėjų inf.
Nr. 16 (1295), 2019-04-19
Anonsai Kultūra

Balandžio 25 d. (ketvirtadienį) Kaune prozos ir poezijos gerbėjus suburs aštuntąjį kartą vykstantis jaunųjų rašytojų festivalis ,,Literatūrinės slinktys 2019 . Šiais metais renginys išskirtinis tuo, kad literatūrinius skaitymus lydės dailininkų paroda.

 

15 val. VDU mokslo ir studijų centro (V. Putvinskio g. 23) I -ojo aukšto fojė vyks festivalio parodos atidarymas ir kūrybos rinkinio pristatymas. Dalyvaus ir savo kūrybą skaitys: Birutė Grašytė, Augustas Lapinskas, Lina Simutytė, Guoda Taraškevičiūtė, Edvinas Valikonis. Parodoje bus eksponuojami jaunųjų tapytojų darbai: Mykolės Ganusauskaitės, Petro Lincevičiaus, Sonatos Riepšaitės, Rosandos Sorakaitės, Eglės Ulčickaitės. Toliau renginys persikels į Balio ir Vandos Sruogų namą - muziejų (B. Sruogos g. 21), kur 18 val. vyks jaunųjų rašytojų skaitymų vakaras, o renginį įgarsins bardas Valentinas Abarius.

 

Per savo gyvavimo metus jau spėjęs užsitarnauti vardą literatūros mylėtojų gretose, festivalis „Literatūrinės slinktys“ vyks balandžio 24-30 dienomis ne tik Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose. Jį rengia asociacija „Slinktys“, o projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

 

Labai kviečiame dalyvauti ir pažinti jaunuosius kūrėjus!

Žymos:
Rengėjų inf.,