7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Meno parkas“ dalyvauja Diuseldorfo fotografijos savaitgalyje su Neringa Naujokaite

Meno parko inf.
Nr. 9 (1288), 2019-03-01
Kronika

2019 kovo 8 – 2019 balandžio 13

Jau antrus metus, galerija „Meno parkas“ dalyvaus kasmetiniame renginyje Dusseldorf Photo Weekend (LT: Diuseldorfo fotografijos savaitgalis), kuris šiais metais vyks kovo 8–10 dienomis. Šiais metais, galerija pristatys menininkės Neringos Naujokaitės projektą „Schwarz Weiß Grau“ (LT: „Juoda balta pilka“). Parodos atidarymas vyks kovo 8 d. 19 val. (vietos laiku). Parodą galerijos erdvėje Diuseldorfe (Dorotheenstrasse 22, 40235 Diuseldorfas, DE)  bus galima aplankyti iki balandžio 13 d.


Šiame, jau aštuntą kartą vyksiančiame fotografijos renginyje dalyvaus daugiau nei 50 institucijų, galerijų ir neformalių erdvių pristatysiančių platų šiuolaiknės fotografijos spektrą, kelsiančių klausimus apie atvaizdo reikšmės pokytį šiuolaikinėje fotografijoje ir kultūros istorijoje.

Neringos Naujokaitės fotografijų serijos „Jauda balta pilka“ centre – autentiško 30-ųjų buto Kaune restauravimo procesas. Aiškių architektūrinių formų ir linijų sąveika su šviesa lemia juodos ir baltos spalvos dinamiką.

Paraleliai menininkė pristato videodarbą „un altro ... di vento, di cielo“. Kuriame, simetriškas, stačiakampis architektūrinių vaizdų persidengimas su kraštovaizdžiu, vizualiai sudaro ritmišką juodai baltų vaizdų seką. Iš centrinės perspektyvos filmuoti kadrai, iš dalies susijungia į vieną ar atveria naujas architektūrines erdves, o vokaliniai garsai – sustiprinti ir susvetiminti elektroniniu būdu – šias erdves dar labiau praplečia. Tyli realybė, kaip pradinė filmo scena, kurioje nepaliesti natūralūs ar architektūriniai peizažai pasirodo pakaitomis už lėtai kylančios uždangos, veikia per techninį redagavimą ir akustinį pagrindą, kaip monumentaliosios scenos fonas.

Parodą organizuoja: galerija „Meno parkas“
Partneris: „gleixnerart“

www.menoparkas.lt
www.duesseldorfphotoweekend.de

 

Žymos:
Meno parko inf.,