7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Prano Gailiaus gimtadienio paminėjimas parodoje „Gyvenimo scenos“

NMKČDM inf.
Nr. 4 (1283), 2019-01-25
Kronika

M. Žilinsko dailės galerijoje, Nepriklausomybės a. 12, Kaune, vasario 1 d., penktadienį,  17 val. įvyks susitikimas su pažinojusiais Praną Gailių. Paminėsime jo gimtadienį retrospektyvinėje parodoje „Gyvenimo scenos“ („Scènes de la vie de Pranas“).
Sausio 22 d. – vieno žymiausio pasaulyje lietuvių dailininko Prano Gailiaus gimtadienis (1928.01.22–2015.12.12). Šiemet jam būtų sukakę 91 –eri metai.

Su maestro kūrybos įvairove galima susipažinti M. Žilinsko dailės galerijoje atidarytoje parodoje „Pranas Gailius. Gyvenimo scenos / Scènes de la vie de Pranas“.

Dailininkas sakė, kad kūryba – tai jo biografija. Geriau pažinus patį dailininką, plačiau atsiveria jo kūrybos prasmės. Minint Prano Gailiaus gimimo dieną, kviečiame į susitikimą su jį pažinusiais, iš arti mačiusiais kūrybos procesą.

Gimtadienio paminėjime dalyvaus muziejaus direktorius Osvaldas Daugelis, poetas Rolandas Rastauskas, nuo 1980 metų Paryžiuje įsikūrusi kanadietė, Prano bičiulė  Rima Puniškaitė, knygos apie Gailių autorė Jolita Linkevičiūtė, galerininkai Simona Makselienė ir Edvidas Žukas, parodos kuratorės Kristina Civinskienė ir Iveta Dabašinskienė. Laukiame ir Prano dukters Nathalie Gailius.

Susitikimas su Praną Gailių pažinojusiais ir norinčiais geriau jį pažinti rengiamas M. Žilinsko dailės galerijoje vasario 1 d. 17 val.


Papildomą informaciją teikia: parodos kuratorė Kristina Civinskienė tel. 8 686 19606

 

Žymos:
NMKČDM inf.,